Tartaletes salades per l'onomàstica!!!

La veritat és que no celebro el meu sant, és un dia com un altre però avui em feliciten...gràcies...a canvi un somriure!
Enguany me l'he dedicat una mica, fent allò que més m'agrada...barallar-me amb els ingredients a l'espera d'un resultat bo i presentable, el resultat ha estat aquest, unes tartaletes salades...
Ahir vaig començar anant a comprar el que em faltava i vaig fer tots els preparatius, avui les he muntat i ja ens les hem menjat!!! Volia fer les tartaletes, per poder menjar-ne, però després he pensat, tampoc les podré tastar, pels ingredients que porten...i m'he saltat les intoleràncies a consciència...i no m'ha sabut gens de greu...demà n'estudiaré els efectes!!

Tartaletes de salmó fumat i Tartaletes de pebrot:


Tartaleta de pebrot vermell:

8 Tartaletes comprades a cal Mercadona
2 pebrots vermells
250gr de mascarpone
3 fulls de gelatina
Sal i pebre blanc

Escalivar els pebrots, jo ho he fet al forn a 180º i els he tingut vora 30 minuts, els he anat girant. Quan han estat llestos els he embolicat amb paper de diari fins que s'han refredat una mica. Després els he pelat i els hi he tret les llavors. En un bol he posat una mica d'aigua amb la gelatina, quan ha estat toba, ho he posat en un cassó al foc amb una mica d'aigua fins que s'ha desfet. He barrejat el pebrot amb la gelatina a la batedora, una mica de sal, i al final he afegit el mascarpone i he continuat batent a una velocitat elevada. El resultant ho he posat dins la mànega pastelera, i l'he deixat a la nevera fins al moment de muntar les tartaletes. Si hagués tingut dos sifons, hi hauria posat una mica de nata, però com que només en tinc un...gelatina...i...proba superada!
Muntar les tartaletes, i he posat pebre blanc pel damunt.

Aquí el primer plà:


Tartaletes de salmó fumat:

8 tartaletes (de les 16 qu van al paquet)
200ml de nata per muntar (35% matèria grassa)
150 gr de salmó fumat
150 ml fumet de peix
Sal i pebre negre
1 sifó de 500ml
2 càrregues de gas

Posem les fulles de gelatina en aigua. Mentres tant he hagut de descongelar fumet de peix que tenia al congelador, al bany maria (no tinc microoness, us poso l'enllaç!!). Mentre he triturat els samó amb la batedora. Quan el fumet ha estat llest, l'he mesurat i l'he barrejat amb el salmó, després hi he posat la nata per muntar. Afegim un pols de sal i triturem. Les instruccions del sifó aconsellen tamitzar la barreja, però la Thermomix ho deix tan fi, que no ho he fet, i la veritat es que no he tingut cap problema. He omplert el sifó i s'ha passat tota la nit a la nevera. Avui al matí he posat les carregues, he sacsat el sifó, i a muntar les tartaletes. Un pols de pebre negre pel damunt i a menjar.

La mostra:


Han resultat un bon aperitu per la meva onomàstica...si les haguèssim acompanyat amb cava o un vi ben fresquets, fins i tot han suggerit amb vermouth...


Felicitats a totes les Martes i Beatrius!!!

Ptnts

11 comentaris

  1. Felicitats Marta!

    Dues coses et comento, la primera que les tartaletes tenen molt bona pinta. Molt bona.

    I la segona que el sifó ha de reposar a la nevera però ja amb les càrregues posades. Carregues, agites, a la nevera i abans de servir tornes a agitar. A com a mínim 'así me lo enseñaron a mí'
    :-)

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gràcies guapu, doncs ja has vist el resultat de posar les càrregues després...ho vaig pensar, però com que no les havia de preparar fins avui al matí, ho vaig preferir. I la veritat és que excepte el primer cop que he apretat que ha "bufat" una mica, després...perfecte!
    N'he menjat per sopar sobre una torradeta d'espelta!!!
    mmmmmmmm

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats!!!!!!! ténen molt bona pinta aquestes tartaletes, dels efectes.... ja en parlaras un altre dia jejeej, però segur que no passa res oi? això esperem.
    petons

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats a tu també!

    I felicitats per les tartaletes que tenen molt bona pinta.

    ResponElimina
  5. Muchas felicidades, las tartaletas muy aparentes.
    Saludos

    ResponElimina
  6. Felicitats...les tartaletes han de ser molt bones.
    petons

    ResponElimina
  7. Molts anys pel teu sant, Marta!
    Les cassoletes de pebrot m'han encisat! Com has aconseguit aquest toc de color mig carabassa?

    Una besada!

    ResponElimina
  8. Felicitats encara que sigui un dia més tard! T'han quedat guapíssimes!

    ResponElimina
  9. Que bones t'han quedat aquestes tartaletes!! I quines ganes tinc de tenir un sifó, es fan unes meravelles precioses amb ell!
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Aquestes preparacions tan capricioses m'agraden molt i amb el sifó, queden amb una presentació fantàstica. La crema de pebrot, la coneixia, però la de salmó, me l'apunto!

    ResponElimina