Les Clandestines en dolç!

... fa uns dies buscava una cervesa feta a casa...la KEKs del Pep Nogué...arran d'això vaig estar intercambiant uns mails amb un Sr que no conexia, en Xemi...i van portar-me a fer-li una visita a l'Orangette, una botiga de delicatessen que està al c/Aleus de Reus...la cervesa que buscava no la tenia pas, però si en tenia una LES CLANDESTINES elaborada a Montferri....jo buscava una cervesa negre per fer el pastís de la Guinness sense Guinness...al saber que en Pep Nogués en tenia una de pròpia feta amb fajol ...la vaig començar a buscar sense èxit (hauré d'arribar-me fins la Garrotxa per poder tastar-la)...però bé..no vaig marxar d'allà am les mans vuides...un parell de botelles de Clandestines....una del tipus 4 maltes i l'altre Negra (em queden la Rossa i la de Farigola per tastar!)
De la botella de la negra...vaig fracasar amb l'intent de pastís... i la resta va servir per a fer una cata comparativa amb d'altres cerveses...
...però amb la 4 maltes, molt més suau n'he fet varies cosetes:

Uns muffins (que demà rebrà en Xemi)... he omplert un motlle (ha esta la nostra mona d'enguany)...i amb la cervesa que ha sobrat...he fet pà...pel meu esmorzar!


Som-hi doncs:

1 ou
200ml cervesa LES CLANDESTINES 4 maltes
150 ml de nata líquida
200 gr de sucre
350 farina d'espelta
un pols de sal
30 ml d'oli d'oliva
1 sobret de llevat Royal
Coco per a decorar

Primer encendre el forn a 180º

En un bol posar l'ou, l'oli i el sucre i amb les baretes elèctriques muntar. Anar afegint la farina, la sal i el llevat a poc a poc, juntamnet amb la cervesa...i al final afegir la natalíquida i seguir muntant. Queda una massa bastant líquida.

He omplert uns motllos petits per a regalar, que han estat uns 25 minuts al forn:Aquí els veiem amb les cerveses que l'han fet possible:


I com que de mona enguany ...no ha estat possible...aquest pastís ha estat una bona mona pel dia d'avui...ha estat uns 50 minuts al forn, només baix. El coco pel damunt li ha donat un toc molt suau...


I com no la tallada:A casa han al.lucinat, flonjo i suau... fet amb cervesa!

Bon profit
(Xemi demà les tastaràs!)
Publica un comentari a l'entrada