Fesols de Santa Pau...cuits!

...passar per Santa Pau sembla que porta associat el comprar i si es pot, tastar els seus fesols... dit i fet, comprar i des d'aquí intentar cuinar-los...com sempre n'he fet la meva....

Vaig comprar mig quilo de fesols sempre et donen un escrit amb una recomenació de com coure'ls.... i com no, preguntar ...em van dir coses diferents....i no parlem dels temps...(bé gasten el mateix temps que la meva àvia: ja ho veuràs, t´ho demana la cassola, una estona llarga...)

Bé la qüestió és que han sortit molt bons, i en lloc de cullera...forquilla i gavinet!

He fet cas a la dependenta que me'ls va vendre, només els he rentat bé, amb força aigua...i així m'he estalviat el temps del remull ( un parell d'hores o bé tota una nit!).
Posar una cassola amb aigua abundant a escalfar, quan comenci a bullir tirar la sal i els fèsols, i deixar coure...a foc mig....(aquí també sorgíen discrepàncies entre el grau d'escalfor del foc i la duresa de l'aigua...com que cadascú coneix la duresa de l'aigua que disposa....triareu el punt just de cocció...)
Jo els vaig tenir una hora i mitja al foc, passada la primera hora he afegit aigua calenta, i això si l'olla tapada...un cop cuits, deixar reposar mitja hora amb l'aigua que s'han cuit.
I en aquest punt, un cop escorreguts i un raig d'oli ja es poden menjar.

Però si passem per una paella un porro tallat, amb poc oli i a foc lent quan comenci a agafar color li afegim bacon tallat petit...haurem reservat part de l'aigua de coure els fesols, i ara posem els fesols a la paella, que donguin uns quants tombs....
En un got d'aigua estovem dues fulles de gelatina, i en una mica d'aigua de la cocció que havíem reservat, desfem la gelatina i l'afegim a la paella.
Fins que s'absorveixi. Posar dins els motlles i a menjar:

Un pols de pebre acavat de moldre per damunt i:

Amb unes torradetes integrals:

I aquí tenim els fesols de Santa Pau, boníssims!
(el més complicat desmotllar-los!)
(ara ja són més fesols.......!)
Publica un comentari a l'entrada