Crema de porro amb cors de carxofes

Bon Any a tothom... després de festes i de menjars copiosos venia de gust una cremeta de porro, aprofitant que al Descobrir Cuina de Gener hi havia unes receptes d'hivern, explicades per en IKer Erauzkin.....n'he versionat una! Com sempre!!

Per la crema
2 porros
1 ceba de Figueres
200ml de nata líquida
400ml d'aigua
Oli d'oliva, sal i pebre negre
Netejar i tallar la ceba i els poros ben finets, en un cassó posar l'oli d'oliva i ofegar la ceba i els porros, abans que comencin a a gafar color, tirar la nata líquida i l'aigua, deixar coure uns deu minuts, triturar i afegir sal i pebre al gust.

Tenia per casa un pot de vidre amb "cors de carxofa " i cada cop que el veia a l'armari pensava...que en puc fer...idees mil, però en veure la crema de porros vaig pensar que li escauríen, en una paella posem oli d'oliva i un raig de soja, agafem uns cors de carxofa i els sofregim una miqueta...un pols de sal....i així ja te'ls menjaries

Muntem el plat...crema de porro i els cors de carxofa:
I a menjar....que amb aquests freds que tenim per aquí...convida a assaborir-lo! La vem marinar amb un vi blanc LLÀGRIMES DE TARDOR 2007 de Bot, DO Terra Alta. Una combinació ideal que hi va posar un bon toc a la fi de les festes de nadal...

Demà hi ha matines...cap a Castellterçol...

6 comentaris

  1. Hola Marta, perfecta aquesta cremeta per alleugerir-nos dels copiosos menjars nadalencs.
    Efectivament, demà matinar que ens esperen!
    A descansar bé que tenim gairebé dues horetes!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Ara toca fer uns dies de bondat, després de tants dinars... tot i que a casa encara ens en faltesn dos, avui i demà encara tinc dinars de Nadal pendents :(
    Ja tinc ganes de rebre la revista, que aquest mes de gener encara no m'ha arribat... Veig que hi ha receptes tan delicioses com aquesta crema :)

    ResponElimina
  3. Doncs que vols que et digui, m'ha encantat la teva versió!!!! Que bonaaaa...i amb el fred que fa ve mooooolt de gust!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Magnífica aquesta "cremeta" ben calentona i més ara amb aquests freds que tenim. Una abraçada

    ResponElimina
  5. em sento molt identificat amb aquest post... i una mica frustrat. jo també feia temps que tenia un pot de cors de carxofes que no sabia com utilitzar però amb el trasllat s'ha quedat a l'anterior rebost, i ara que podria fer aquest platet per fer-me passar el fred, ara no en tinc :( em sembla que això té un nom.
    molt bona versió, com sempre.

    ResponElimina
  6. M'agrada aquesta idea dels cors de carxofa, aquesta si que la faré...

    ResponElimina