"Magro secreto" farcit, acompanyat per múrgoles

La idea inicial era buscar un rostit on pogués probar el suc de tòfona que havia comprat a les Conserves Coll...de la idea inicial que portava al que al final va ser i va haver unes petites modificacions, això vol dir que em tocarà pensar-ne un altre de rostit.

Tornava a tenir disponible "magro secreto" ...ja està: magro secreto al suc de tòfona...vaig trucar als de casa dient que jo portava el segon, i divendres al matí (7:30) vaig anar al mercat a comprar l'acompanyament...els pèsols teníen bastants nombres, però vaig preguntar quins bolets teníen i en dir-me múrgoles, ho vaig tenir clar.
Múrgoles seques, en Pere, de la parada de Cal Pere del Mercat Central de Reus, les anava posant a la balança amb compte esperant a que jo diguès prou, eren molt maques, i no havia preguntat pas el preu...quan vaig pagar, crec que em vaig despertar de cop...però ja estava fet...

El meu germà petit m'havia deixat un llibre que parlava de tòfonès i de bolets: "El mapa dels bons bolets a Catalunya. On trobar-los?Com cuinar-los?" Escrit per Ramon Pascuial i Núria Duran, un llibre que em va agradar fullejar, d'allà en vaig treure que les múrgoles rostides o farcides...i com que em sonava que en Manel n'havia penjat alguna recepta també em vaig informar.....Doncs aquí va la primera, la segona després...i el suc de tòfona haurà d'esperar.

Magro secreto, ( de la parada M&L del Mercat Central de Reus)vaig agafar uns 800 grs per farcir
Bacon uns 10 talls
3 cebes
3 grans d'alls
6 múrgoles
100ml de vi blanc
Aigua de deshidratar les múrgoles
Sal pebre i oli

Posar les múrgoles amb aigua (mínim mitja hora, jo les vaig tenir prop d'una hora)
Primer vaig haver de farcir i lligar els rotlles de secret...vaig posar dos talls de bacon i llavors ho vaig cargolar, després amb el fil de lligar vaig començar a embolicar , sal pebrar i aquí en teniu la mostra...

A l'olla express enrossir els rotlles i separar, tindrem la ceba tallada, amb la mandolina i ben fina. Ho posem dins l'olla junt amb els alls, i si cal una mica més d'oli. Mentre, netejar les múrgoles ja rehidratades i colar l'agua on s'han rehidratat. Quan la ceba comença a agafar color posar els rotlles , les múrgoles un bon raig d'aigua de les múrgoles i un bon raig de vi blanc. Tapar l'olla i a foc mig. La meva olla no és de les ràpides, és de les d'abans, i ho vaig tenir 35 minuts, vaig obrir, rectificar de sal i pebre i deixar uns deu minuts més. El resultat:Al plat:
I aquí quasi ja no n'hi havia:

Boníssim! Un plat per llepar-se els dits!
Publica un comentari a l'entrada