Cabell d'àngel

Feia temps que anava darrera de fer el cabell d'àngel, cada any la meva àvia feia cabell d'angel, a casa teníem carabasses de cabell d'àngel, o si no ens les donaven, però d'un temps ençà se'n van deixar de plantar i es va deixar de fer...al dir-li que volia fer-ne em va dir porta la carabassa i en fem, com aquesta...la que té taques blanques a la pell, aquesta va ser comprada:Per fer el cabell d'àngel necessitem:
1 carbassa de cabell d'àngel
sucre
Suc d'una llimona

Segons la recepta original s'ha de trencar la carabassa, la manera de fer-ho és tirant-la a terra amb força i que peti...jo primer la vaig rentar i després vaig sol.lictar l'ajut del meu pare, que amb un gavinet i la mà de morter va trencar-la sobre el marbre de la cuina.
Posar els trossos de carabassa dins una cassola amb aigua, i esperar que arrenqui el bull, llavors deixar uns 25 minuts:


Passat el temps, abocar en un escorredor, quan s'han refredat una mica, treurem les llavors i pentinarem la polpa de la carbassa amb una forquilla, i l'anirem posant dins d'un altre escorredor...quan dic pentinar és pentinar i separarem la polpa de la closca:
Després escorrem bé d'aigua i ho pesem, el mateix pes de polpa, el posarem de sucre, tot junt dins una cassola i el raig d'una llimona.
Anirem remenant fins el cabell d'àngel quedi fet, uns 45 minuts.

I llest!

Aquell mateix dia vem obrir un pot de cabell d'àngel ja fet, la ventatge de tenir un foc de llenya i provar com aniria.

Amb una base de pasta de full, vaig fer una mena de tortell farcit de cabell d'àngel, tal i com em va comentar la Dolça:


Quan va ser fred, ja ens el vem menjar:


I dels pots que en van sortir avui li he portat una mica de berenar per la meva àvia:
1 full de pasta de full
Caramel per pintar la pasta de full
Cabell d'angel
He tallat la pasta de full a quadrats i l'he pintat amb caramel, l'he posat al forn seguint les instruccions de l'envàs, i al cap de set minuts, la pasta de full ja havia pujat.
He fet servir un quadrat per la base i un per la tapa...i al mig cabell d'àngel. També hagués pogut separar la pasta de full i fer-los més planets.
La veritat és que ha tingut un bon berenar per una tarda de diumenge!


De la resta de pots que van sortir...n'intentaré una altra recepta!

11 comentaris

  1. Tinc moltes ganes de fer cabell d'àngel a casa, però porta tanta feina...
    Saps si es pot reduir una mica la proporció de sucre?
    El tortell de pasta de full et va quedar genial, segur que te àvia va quedar encantada amb aquest berenar ;)

    ResponElimina
  2. Hola nina bonica! Escolta, com m'ha agradat veure la cuina de llenya. Fins fa no massa temps, la meva àvia en tenia una (ara té una vitro, pobre dona, una mica més i li agafa un depre) ella en deia cuina econòmica... no sé, però el que si vull dir que les receptes cuinades amb llenya tenien un gust insuperable. Felicitats pel cabell d'àngel!!

    ResponElimina
  3. Xiqueta, al final has fet la pasta de full? a mi em fa mandra... massa feina!
    Quin forn de llenya més autèntic!
    Ara a fer pastissets, bunyols, crestes... veig que vas fer el tortell ( segur que millor que el meu que el cabell d'angel era del super)`
    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  4. el cabell d'àngel casolà és un luxe que encara no he tingut oportunitat de fer, i farcint aquest tortell cuit en forn de llenya ja ha de ser el súmmum

    ResponElimina
  5. Sempre he tingut ganes de fer cabell d`àngel, la pasta de full amb cabell d`àngel m`encanten, hem faltava la recepta. Moltes gracies
    petons

    ResponElimina
  6. l'altre dia ho vaig veure a la plaça i em vaig enrrecordar que m'ha mare feia cabell d'angel quan era petita!
    pren nota i haviam si m'animo!
    petonets

    ResponElimina
  7. Marta; un cabell d'angel, per saborejar-ho com a tal.
    Que vaigi de gust Marta¡¡.

    ResponElimina
  8. Cabell d'angel a casa? Marta est una cuinera profesional!
    Per cert, estabas molt maca el altre dia, a veure si coincidim mes sovint.
    Petons

    ResponElimina
  9. Us animo a tots a fer cabell d'àngel a casa...no porta tanta feina...i és molt agrait veure com pentines la carbassa i vas veient que d'una carabassa en pot sortir el cabell d'àngel...
    De sucre se'n pot posar una miqueta menys, i es pot posar canyella...
    Gràcies

    ResponElimina
  10. Marta, a casa la meva mare cada any en fa! La teva àvia devia estar d'allò més cofoia ensenyant-te a fer-ne i després encantada amb aquest tortell de pasta de full! ;)
    Petons!

    ResponElimina