Pastís de "ruibarbo"

No sabia si posar rhubarb o ruibarbo...doncs en catàlà no sé com es diu...m'ha fallat el traductor castellà-català...què hi farem!!

Bé de les estades en terres londinenques vaig descobrir molts vegetals que ni sabia que existissin...entre ells el "ruibarbo"...he estat mirant als meus llibre de cuina vegetariana, però no hi fan referència..mmmm...cap problema!

Ara venen festes, la majoria de families estan inmerses en els menús de Festa...i com que jo tinc la sort d'anar de convidada...m'ha fet gràcia preparar alguna cosa...
Primer vaig pensar en els "mince pies" però l'any passat ja els vem tastar (els vaig comprar fets!)....enguany...pensant i rebuscant receptes entre llengües britàniques...no he trovat aquella referència que jo en tenia...per tant...he improvisat una recepta...


Quarts de vuit del matí, he passat pel mercat de Reus...hi ha la parada de CAL PERE (algún dia hi aniré amb la càmera i faré quatre fotos de la parada)...el que no trovis allà... s'ha ofert per aconseguir-me uns "ruibarbos"...truca'm cap a les dotze que si els trovo els tindràs aquí! Jo ja l'havia avisat que fins a la tarda no hi passaria...I home de paraula!


Som-hi doncs:

600gr de "rubarbo"
150gr de sucre moré
aigua
Pebre negre


Pel pastís:
200 gr de sucre
350gr de farina
1 sobre de llevat Royal
20gr de matequilla
1 ou gran
Sèsam per a decorar


Pre-escalfar el forn a 180º.

Netejar els "ruibarbo" i treure la part més blanca, al final m'han quedat uns 350 gr, tallar a trossos, afegir els 150 gr de sucre moré i cobrir d'aigua (més aviat poca). Posar al foc, i anar remenant, quan l'aigua comença a bullir el "ruibarbo" es va estovant, afegir pebre negre acaba de moldre. Quan s'hagi begut tota l'aigua tancar el foc (queda com una mermelada líquida).


En un bol gran posar l'ou, la mantega a temperatura ambient, i el sucre, jo ho he treballat amb les mans...quan esta tot barrejat, afegir la farina i el llevat en petites parts (si es tamitza millor) i quan comencem a notar que la massa és massa espessa afegir el ruibarbo, sense parar de remanar fins haver afegit tota la farina.
Preparar un motlle de cake folrat amb paper de forn. Tirar la massa dins el motlle, amb un gavinet tallar la massa i decorar amb sèsam...
Posar al forn durant 50 minuts, punxar i si surt net el bastó...llest!


Aquí la versió petita, la gran va cap a casa...

Digueu-me tradicional, però jo sóc de les que envio la postal de Nadal...i a vosaltres que hi sou però no hi sou...ara us l'envio...

Us desitjo un Bon Nadal de tot cor!
Un petó

11 comentaris

 1. Què m'estàs explicant??? Em moro per provar-los!

  ResponElimina
 2. quan he vist el títol, he pensat que parlaves d'un pastís de peix, tipus pastís d'escópora, no sé perquè, però això del riubarbo em sonava a mar.
  no sé quin gust deu tenir aquest vegetal, però per l'aspecte, el pastís promet molt.
  per cert, he trobat la traducció i en català es diu ruibarbre.
  que passis molt bones festes i ens veiem aviat.
  una abraçada.

  ResponElimina
 3. Vaig al darrere de trobar-me...xo aquí a terrassa és impossible...no saben ni que és! i és que tinc tantes ganes de probar-lo...t'ha quedat preciós...quin bon regal!
  Petunets i Bones Festes!
  Eva.

  ResponElimina
 4. És que amb els mercats sempre s'hi pot confiar, je je je.... Jo també tinc una parada que m'aconsegueix tot el que li demano ;)
  I quin gust té aquest pastís? Ens has deixat a tots ben intrigats!

  Bon Nadal i Feliç any nou!

  ResponElimina
 5. Nosaltres fa molt temps que en busquem i no hi ha manera, ens conformem amb la teva estupendíssima creació.
  Bon nadal estimada amiga. El millor per a tu i els teus!

  ResponElimina
 6. T'ha quedat uns pastís magnífic. Un dia d'aquests ens passarem per la Boqueria a veure si en trobem de ruibarb. Una abraçada i que tinguis molt bones festes.

  ResponElimina
 7. Sempre ens a cridat l'atenció aquest vegatal tan exòtic per nosaltres, i tenim moltes ganes de provar-lo algun dia. Aquest recepte pot ser l'excusa perfecta, perquè fa molt bona pinta. Molt bon Nadal a tots!

  ResponElimina
 8. I el ruibarbo aquest li dona al pastís un gust dolç com la pastanaga?
  Ens has deixat a tots ben parats amb aquest ingredient. Un bon any !!!

  ResponElimina
 9. En català es diu Ruibarbre.
  He vist alguna recepta en algun llibre, però mai he vist la planta al natural, només en foto. Sembla ser que a Anglaterra és molt popular, i tinc curiositat per saber quin gust té.
  Jo també sóc d'enviar la postal, encara que no estigui de moda.
  Que tinguis un Bon Any!
  Una abraçada.

  ResponElimina
 10. Jo dono fe del que diu la Margarida: a Anglaterra hi ha autèntica fal·lera per aquest vegetal, jo el vaig tastar en forma de iogurt i té un gust força indefinit...

  ResponElimina