Sneckens el meu moment Hygge!

Ja s'ha acabat l'estiu...llàstima, m'encanta! Tot i que em faig gran.. i no són els mateix els estius d'abans que els d'ara. El mes de Juliol me'l vaig passar al poble, fent de mama les 24 hores del dia! Quan es van acabar les vacances vaig tenir un doble pensament, per un costat llàstima que s'han acabat i per l'altre, sort que s'han acabat i tornem a la normalitat! Tot i que la normalitat no començarà fins la setmana vinent que començarem amb totes les rutines...
Malgrat tot, ha estat un bon estiu, i he tingut els meus moments hygges...evidentment negociats amb la família i compaginats amb la feina...sort que em deixen entretindrem... jejeje
A l'estiu aprofito per llegir llibres, tenia pendent "Hygge. La felicidad de las pequeñas cosas" de Meik Wiking que parla de l'estil de vida hygge dels danesos, d'aquest llibre em van agafar ganes de fer galetes de speculoos, dolços de Nadal i els Sneckens...
Una tarda que feia una calor del quinze vaig negociar amb el petit intervals de 30 minuts per a fer la recepta! 30 minuts jugava amb ell i 10/15 minuts preparava la recepta.





La recepta és del llibre d'en Xavier Barriga "Brioixeria"

Comencem amb la pasta de full, necessitem:

500 gr de farina de força
10 gr de sal
25 gr de mantega
250gr d'aigua aproximadament
25 gr de llevat fresc

280 gr de mantega per als plecs
melmelada de prunes de colló de frare
melmelada de mores
Ametlla a trossos
1 ou per pintar les peces


Posem tots els ingredients, menys la mantega i el llevat, dins el got de la batedora amb l'accessori de ganxo, tampoc hi posem tota l'aigua.

Tallem la mantega en daus petits i la reservem a la nevera.

Quan la pasta s'ha format anem afegint la mantega, fins que no està tota integrada no en tirem més, la massa no s'ha d'escalfar massa. Quan està tota la mantega dins la massa, afegim el llevat dissolt amb una mica d'aigua. Tornem a amassar. Ha de quedar una massa fina i elàstica, per saber si està llesta no s'ha d'enganxar a les mans.
Untem un bol amb oli, hi posem la massa a dins i la deixarem reposar una hora a la nevera, tapada amb paper de plàstic transparent.

Passada l'hora enfarinem el taulell i amb el corró l'estirem, ha de fer un rectangle, més o menys de 25 cm d'ample per 50 cm de llarg, amb 1/2cm de gruix

Aquí comença la feinada, posem la mantega tallada a trossos al mig i tanquem amb els laterals. Agafarem el corró i l'estirarem de nou, ha de quedar un rectangle de 40*20. Taparem amb paper de plàstic i deixarem reposar 30 minuts a la nevera.

Tornem a doblegar la massa i tornem a estirar amb el corró, aquest procediment el repetirem fins a cinc cops. El darrer plec ha de reposar almenys una hora.

En el darrer estirem la massa formant un rectangle, tallem les vores, hi posem la melmelada de prunes i la de mores i ho caragolem (com si fos un braç de gitano. Pintem el tancament amb ou batut amb una mica de sal. El tapem amb paper transparent i el deixem 30 minuts al congelador.
Tindrem el forn calent a 210º
Traiem i tallem. Pintem amb ou, i li posem l'ametlla per sobre.
Els posem sobre un paper de forn, separats els uns dels altres i els tenim uns 20 minuts, que quedin torradets.

La veritat és que la feinada no té preu.


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada