Llenties...

M'agrada explicar tot el que faig, i quan dius que tens un bloc de cuina la gent es pensa que sempre estàs menjant fantàsticament bé i tot deliciós i perfecte. Però com a totes les cases, programem els nostres menús setmanals que cuina principalment l'Albert i jo de tant en tant faig alguna recepta que m'ha cridat l'atenció o alguna cosa que vull tastar, o algun repte que m'he enredat!

Però el dia a dia, la cuina és de l,Albert. Avui per exemple, la cuina és tota meva, fent el dinar i un plat que si surt bé aviat compartiré, mentre estic seguda  davant de l'ordinador recopilant com fem les llenties. Doncs intentem menjar llegums mínim dos cops per setmana!

De petita a casa menjàvem llenties. La meva mare les comprava al mercat, un mercat que li queden pocs dies de vida (snif, snif) a la botiga de la pesca salada, les comprava ja cuites i ens les feia amb arròs blanc. Ens encantaven!
Jo em quedava a dinar a l'escola i les feien tipus "potaje", jo no podia amb elles. El dia que les feien, es sentia aquella olor només entrar a l'escola... sabia que acabaria malament el dia...

Ara menjo llenties, les fa lAlbert. Són una mica potaje, però me les menjo (la costella es queda al plat!!!

Voleu una recepta de taper?  I rica en ferro?

Aquí us l'explico!!!

Deixem les llenties amb aigua de 5 a 6 hores.

Necessitem

400 gr de llenties
Costella de porc tallada a bocins
Xoriço vermell
2 cebes
2 tomàquets ratllades
Vi o cognac
aigua, sal i pebre

En una cassola baixa posem un raig d'oli i sofregim la costella de porc (que primer hem salpebrat) fins que agafi color. Arribat aquest punt posem la ceba tallada ben petita, amb un full de llorer i deixem que es cogui poc a poc, si cal afegim una mica d'aigua.
Quan ja està ben sofregida, afegim els tomàquets ratllats, i un pols de sucre. Afegim un "xato" de vi o de cognac, i deixem que redueixi, si cal hi tornem a afegir aigua i esperem que se la begui.
Quan està ben fet i l'alcohol ja ha desaparegut, afegim les llenties i les cobrim d'aigua. Quan comença a bullir les deixem 20 minuts.

Si volem posar pastanagues, també les afegim ara pelades i tallades a bocins. I si volem posar xoriço vermell també.

No cal dir que si la costella de porc és ibèrica i el xoriço de KM0 per exemple del Mas Lladré de Sant Joan de les Abadesses, el resultat canvia el 100%

En el darrer moment rectifiquem de sal i pebre.

I "potaje" llest!!!

Els plats són de @kmon_home de Reus


Una dosis de ferro directa a la vena!!!

Bon profit!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada