Bagels!!!! Cuinem a 6 mans???

Recepta a sis mans!

Ens costa poc embolicar-nos, com diria  l'Olga. Ja tornem a estar aquí la Glòria, l'Olga i jo amb un nou repte. Cuinem a sis mans?? Siiiiii

Fem bagels? Siiiii

D'una tarda de pluja vaig estar passejant per les reds socials fins arribar a NY... preciosa ciutat... ens van quedar moltes coses per veure i estic segura que un dia o un altre hi tronaré, de les dues coses que no vaig fer (entre moltes d'altres), una va ser no tastar els bagels i l'altre els pretzels... i no per què no en veiés, sinó per que no ens va venir de gust.

Els pretzels els vaig tastar a Colmar, i els bagels queden pendents per quan tornem a NY!
La Glòria va penjar unes "rosquilles" que al primer cop em van semblar baguels, i ja som al lío!!! Les tres fent bagels com a loques.

Quan mires la recepta per primer cop, la veritat és que se't treuen les ganes de fer-los, però fer l'opció alternativa amb la Thermomix em va semblar atractiva. I així tinc la Thermomix contenta que ha deixat de fer cremetes de verdures i caldos de peix per fer servir la velocitat espiga!!! jejejeje

La recepta és ben senzilla, Jo vaig fer servir la d'aquest enllaç, el mateix que m'havien passat elles!

He de reconèixer que no em van sortit perfectament llisos, però el gust que tenen ens van encantar. És una mena de pa dolç que depèn de com ho combinis et va bé amb una melmelada o amb una mica de tomàquet, salmó fumat i alvocat com ho vam menjar nosaltres.

Necessitem

130gr d'aigua
10 gr de llevat de forner
20 gr de sucre 
120 gr de farina de rebosteria i 
130 gr de farina de força
5 gr d'oli de girasol
15 gr de mantega a temperatura ambient

1 ou batut per a pintar-los
llavors de sèsam i de "chia" per decorar-los

Posem l'aigua i el llevat al got de la TH a 37º, velocitat 1, 30segons.

Acte seguit el sucre, les farines tamisades, l'oli i la mantega. 2 minuts amb la velocitat espiga.

Deixem que llevi al mateix got, almenys 30 minuts (jo els vaig tenir una hora).

Separem trossets d'uns 16 gr, ho vaig fer a ull i van sortir més o menys iguals menys 2 que van sortir massa petits (o era així o era una de massa gran)

Enfarinem la taula i fem rodones. Els hi clavem el dit al mig i separem, donant forma de bagel!!!

Els deixem reposar sobre la safata d'anar al forn, tapats amb un drap de cotó i fora de corrents d'aire, durant 20 minuts. Acabats de llevar jo els hi vaig tornar a fer el forat més gran, per que al llevar quedaven massa petits. I ja vaig fer bé, per que al forn van tornar a pujar!

Mentre escalfem aigua, 1 litre i la posem a la safata del forn quan ja està calenta. 
Tindrem el forn pre-escalfat a 170º

I passat els vint minuts, els pintem amb l'ou i posem llavors de sèsam o de "chia" per sobre.

Me'n van sortir 7...i ja no en queda cap!!! jejeje

Els repetirem, i farem l'altre recepta que vaig veure!

Els vaig adornar amb sèsam i llavors de "Chia"!!

Aquí us poso del que em vaig menjar jo! A casa el advocat està prohibit, i va ser l'ocasió perfecte per menjar-ne... salmó fumat, uns talls d'alvocat i una mica de tomàquet...
Bons és poc!!!


Bon profit!!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada