...Fòrum gastronòmic de Girona...

Diumenge 20 de Febrer de 2011... a matinar!!! Direcció Girona! Cap al Fòrum, bé!!!
Arribada a destí vora les onze, acreditacions i cap a dins!...saludar als primers bloguers!!!



Una ullada ràpida i apuntar-nos a l'activitat que feien a la una a la sala de l' ATENEU: Tast de vermuts, olives i llaunes...(ja us en parlaré!!!)salutació a més blogers...i just al mateix lloc a dos quats de dotze començava el Taller de postres i pastisseria per fer a casa, amb Josep Mª Ribé, la Carme i el seu marit ens van incitar!! Gràcies Carme!! ...una casualitat del tot encertada que ens va portar de la mà d'aquest mestre xocolater a una xerrada amb degustació, molt i molt intressant!!! Sempre recordes, com per exemple com fer-ho per a temperar la xocolata, i sempre n'aprens de noves, com el "truco" per evitar està pendent de la temperatura i l'espàtula i que la xocolata quedi ben temperada! I com no, moltes altres coses que t'agafen ganes de fer-les en aquell mateix moment...començar el dia amb un tast dolç...si, si, en Josep Mª Ribé...



Si l'interlocutor transmet les coses, aquestes s'aprenen, i aquest cuiner, sense deixar de parlar ni un moment (bé, excloent el minut que es va fer per en Santi Santamaria!! és clar!)...ho va fer, transmetre les ganes de fer pastissos...i de treballar amb xocolata!!!mmmm!

Per començar, i havent arribat cinc minuts tard a la presentació ens va fer aquestes galetes, que per títol aquest:

SABLÉ D'ATMETLLES, CREMÒS DE CAFÉ I XOCOLATA BLANCA, AMB PLÀTAN AL TOFFE DE CAFÉ



Excel.lent!! de veritat...avui he tingut el plaer de mig recordar-les, doncs he copiat la recepta del sablé d'atmetlles...amb permís del mestre!

275 gr de mantequilla pomada
170 gr de sucre glass
65 gr d'atmetlles torrades en pols
65 gr de rovell
3 gr d'impulsor (...el Royal, de sempre!)
2 gr de sal
450gr de farina

En un bol gran hi posem la mantequilla pomada amb el sucre, i l'atmetlla torrada en pols, segons ell ho batem amb la batedora i la pala, aquesta part ens la vem perdre, i jo ho he fet tot directament amb la pala. Després i afegim els rovells, i per acabar la sal, farina i l'impulsor. Ha de quedar una barreja perfecta, estirar-la sobre una placa i deixar reposar a la nevera unes hores. Després llaminar-la a uns 5mm de gruix i segons ell coure-les dins d'una anella, jo només n'he cuit una dins de l'anella, doncs només en tinc una (ups!) però la trentena que m'han sortit...han quedat perfectes!!
Posar-les al forn, durant uns 20 minuts a 175º

El resultat, aquest:



Me les menjaré per esmorzar, i així tastaré aquestes gelees del MUSEU DE LA CONFITURA de TORRENT, una d'albercoc i l'altre de maduixa i pebre Sechwan...que vaig guanyar al fòrum gràcies a EL PERIòDICO i al seu espai GOURMET...hagués preferit que em toqués el viatge!!!.... però qui no es comforma és per que no vol...(doncs també em vaig emportar un formatge de Maó...!!!)




En un moment i abans d'acabar ens va fer aquestes ROQUES de CEREALS amb COBERTURA DE XOCOLATA AMB LLET... boníssimes!!!


Ens quedava tot un dia per endavant al fòrum! Visca!!!

6 comentaris

  1. Quina envejota!! Però una no arriba a tot!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. No hi varem poder anar, però les cròniques ens han acostat una mica al Fòrum que ens varem perdre. Per cert, quin és el truc per no estar pendent de la temperatura de la xocolata?. Es pot compartir?, je, je.

    ResponElimina
  3. De Fòrum n'hi una i cinquanta-un a l'hora, eh? I el teu va ser ben dolç!
    Prenc nota d'aquest sableé...

    Besests, Marta!

    ResponElimina
  4. Nosaltres no varem poder anar-hi per un imprevist, però amb totes les cròniques que passeu, poder gaudir-ne una mica.
    Petons

    ResponElimina
  5. Marta, jo tenia previst anar-hi però al final ens vam entretenir amb les altres bloggers i no hi vaig anar. Sempre s'aprenen coses i veig que aquestes sablée tenen una pinta genial que ara mateix m'anoto!!
    I que afortunada amb les melmelades del Museu de la confitura!
    Petons!

    ResponElimina