Petits Muffins de fajol!

O hauria de dir madalenes de blat sarraí...

Descobrint productes nous...primer començo pels kumquats o quinotos coneguts també com taronja nana i que fa pocs dies la Mercè ens en penjava un post...em vaig proposar de trovar-ne, pel seu gust amarg...i com no el meu subministrador de coses diferents en tenia...en vaig agafar quatre per fer-los comfitats...i el dia que hi vaig anar tenia ruibarbre... unes penques cap a casa...a veure que en podria fer...

Aquell mateix dia vaig passar per una de les botigues de dietètica que hi ha al mercat...tot buscant farines diferents a la típica farina de blat, ...i vet aquí vaig comprar balt sarraí, altrament conegut com a fajol...entre d'altres...

El fet de trobar ruibarbre, va fer canviar els meus plans...però bé, no me'n panedeixo pas!

30gr de mantega
3 penques de ruibarbre
Suc d'una taronja
2 ous
200 gr de sucre
350 gr de blat sarraí
1 sobre de llevat
1 raig d'oli

Primer he netejat el ruibarbre i l'he tallat petit, en un cassó he posat la mantega, el ruibarbre i el suc de la taronja i ho he deixat cinc minuts. Deixar refredar una mica.
En un bol batre els ous amb el sucre, i poc a poc anar afegint la farina i el llevat, i mica en mica el suc de taronja amb el ruibarbre, al final un raig d'oli, i posar en motlles.
Al damunt hi he posat kumquats i llavors de rosella...

Cap al forn, ja calent a 180º només baix uns 20 minuts...



...deixar refredar i menjar....

11 comentaris

  1. Xè, quines magdalenetes més polides que t'han eixit!

    No sabia que era el ruibarbre, però ho he cercat a la Viquipèdia i no en tenia ni idea. He vist que els anglesos en fan un pastís!

    Molt original!

    ResponElimina
  2. Unes madalenes ben originals. Deu-n'hi dó la quantitat de proves i tasts que fas!! I la majoría et surten d'alló més bé! Felicitats.

    ResponElimina
  3. Ostres, són unes magdalenes ben originals, amb uns ingredients fora del comú. No m'imagino pas el seu sabor...

    ResponElimina
  4. Bon dia Marta!! Quina gran idea que ens regales, ja m'imagino el gustet. Com sempre un plaer visitar-te. Molts petons.

    ResponElimina
  5. Quina passada de magdalenes, amb aquests ingredients! Serà qüestió de provar-les. Gràcies per aquesta recepta tan diferent!

    ResponElimina
  6. Quina recepta mes nova, quin gust deuen tenir?? es que els ingredientes la veritat molt originals....m'apunto la recepta.
    petons

    ResponElimina
  7. Precioses i ben segur molt bones! a mi que m'agrada tastar gustos diferents ja en faria un mos...Saps qui hauria de veure aquestes magdalenes? en Pep Nogué que és de la terra dels fajols...segur li farien molta patxoca!!a reveure marta!

    ResponElimina
  8. òstres Marta, sempre he tingut curiositat pel ruibarbre...on l'has trobat?

    ResponElimina
  9. a part de boniques, puc certificar que aquestes magdalenes van quedar molt bones, amb el ruibarbre per dins i la taronja nana confitada per sobre. ummmm!

    ResponElimina
  10. Tu ves experimentant amb nous productes, que nosaltres estem disposats a aprendre!. T'han quedat uns muffins ben bonics, i segur que ben bons també!

    ResponElimina
  11. Doncs no m'imagino el gust que poden tenir, aquestes madalenes (altrament dites muffins). Però l'aspecte és ... bé per clavar-hi queixalada!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina