Hostelcat 2ª Edició....

Després d'un bon dinaró (cròniques aquí i aquí) vem anar a la 1ª Mostra de Gastronomia de Reus...que com veieu seguiem els 4 clandestins....i.... la Dolça amb la Fina una amiga seva i el Manel es van afegir al grup...

La fira és força petita però encara vem veure una demostració de cuina dels alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils que ens van fer una hamburguesa de tonyina i un pinxo de salmó confitat al pollastre al curry...i sembla que no vaig fer fotos...
Després d'aquesta demo varem donar una volta pels diferents stands i varem acabar als de productes artesanals...qui no va comprar "chutneys", va comprar formatges...i qui no un coc. I com el motiu de la visita eren les cerveses, encara es van comprar ROSITA picants...tinc ganes de saber que tal estàven...i com no el MENJAR BLANC...cap a Barcelona...


I aquí va acabar la jornada!!! Gràcies de nou

...esperem que no sigueu cars de veure per les nostres terres!!!

Pero la fira continuava oberta dilluns i dimarts...aquesta mostra gastronòmica es va convertir en la 2ª Fira Professional d'Hostaleria i Restauració...l'Hostelcat...em vaig perdre moltes demos i classes magistrals ...però...em quedo amb el que vaig veure...


El dilluns la Dolça i jo ja erem allà a les 5 de la tarda...

El programa prometia... Àlex Segú del MVLSVM de la Riera de Gaià...


a les dues ens va agradar molt el plat que ens va presentar...


Un dau de pollastre de corral amb gadagangs de la Torre i aroma de Vermut...jo malauradament no el vaig poder tastar, però feia una oloreta que encantava! Després de veure aquells gadagangs (escamarlans) em van agafar ganes d'anar a veure com arriven els pescadors a Torredembarra...mira la darrera vegada que vaig dir aixó em va portar a Les Clandestines...i aquest noi em portarà al MVLSVM...n'estic segura!

Després els mestres del FOIE de l'empresa COLLVERD de Figueres, que per cert van deixar una invitació a l'aire per anar a l'escorxador................i com experts en foie, ens van fer una demostració del que és un bon FOIE... i diferenciar entre un bon magret i un filet d'ànec...per ser un bon magret ha de pesar més de 350gr...que no ens donguin gat per llebre!!! A mesura que anava explicant es degustaven les coses: una escalopa de fetge ultracongelada i un de fresc...i per últim una recepta antiga de menjar-se'l (ideal per menjar el fetge cru....deixant-lo reposar 48 hores en sal, després el deixem reposar 4 dies i menjar al 7 dia!!!)...com tant de greix pot resultar tant i tant bo!!!


Aquí els darrers del dia aquesta parella de cuiners... a la dreta en MARC PIQUÉ de Cal Sisquet i a l'esquerra en JOSEP JURADO del restaurant El Recongre, tots dos de Roda de Barà (un de mar i l'altre de muntanya!

El Marc Piqué ens va fer una sípia confitada amb perles de patata i en Josep Jurado ens va fer un cucurull de sard amb fesolets del Baix Gaià i uns pastissets de fruits secs, ratafia i garrofa....
Em va agradar el cucurull, que és un tipus all-i-pebre...aquesta recepta la tinc pendent de fa temps...no trovo mai el moment...i com que no ho he fet mai...ara ja en tinc un altre per comparar i com no ...versionar!
Malgrat el poc temps que disposaven van fer una presentació amena i divertida, fins i tot van posar per la foto ;)

Segon dia: em vaig perdre els grans de dimarts, hi vaig anar sola però allà em vaig trovar la Mai, i vem xerrar una estoneta...i de les ponencies em va fer gràcia veure els plats d'en MATIES FERNANDEZ del restaurant Quinoa de Falset i em va encantar la presentació...Ens va fer un empedrat d'olives i gambes de Tarragona i un pastís d'avellana i marialluisa...

Iel darrer abans de tancar les portes, en JERONI CASTELL del Restaurant LES MOLES d'Ulldecona, que ens va preparar un plat de mar i un de muntanya....ens va explicar el menu que tenen al seu restaurant i em va semblar intressant...Al plat de mar el va anomenar el Delta de l'Ebre i era un plat de closca: Ostres del Delta, musclos, catxels (escopinyes) grúmols (cloïses) i navalles.
I el plat de muntanya l'anomena els Ports....i aquí el tenim:
Una amanida amb germinats, tòfona si n'hi ha i bolets...tot sobre una terra humida, com sempre els productes Sosa hi són presents!...i d'aquest plat ...vaig demanar permís per menjar-me aquesta rabassola que es veu..i ..ooooohhhh quina manera més suculenta d'acabar la fira!

Fins l'any vinent!

8 comentaris

 1. M'encanta quan ens expliques totes aquestes coses, molt interessant.
  petonets

  ResponElimina
 2. Guapa, dilluns amb mi i dimarts amb la Mai, jejej, mini trobades blocaires ganxetes!
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 3. Caram, quina fira mes completa! Segur que el Menjar blanc va causar furor ;)
  Al final diumenge no vam poder passar, tot i anar a l'Arboli (els vaig convencer d'anar a prop de Reus) se'ns va fer tard escalant... a les 7 rencara estavem escalant! Resulta que cap a la una ens va ploure i vam haver de marxar corrents. Pero cap a les 3 es va aclarir i clar, la gent va voler aprofitar fins tard per recuperar el temps perdut el migdia... i entre escalar o anar a la Fira, els meus companys ja saps que van triar :(
  Sort que entre tots n'heu fet bones croniques!

  ResponElimina
 4. Miran's a la foto, com atenem les explicacions (d'una hamburguesa de tonyina, tot sigui dit) hehe.

  La fira estava molt bé, tot i ser petita. Ja m'hagués agradat poder-hi anar dues tardes més.

  :)

  ResponElimina
 5. Veig que van ser uns dies realment ben aprofitats
  Petons

  ResponElimina
 6. Gran crònica d'una gran diada pels que vau tenir ocasió de gaudir-la.
  Una abraçada

  ResponElimina
 7. Quina fira noi... no sabia que se'n feien a Reus!!
  Un petó

  ResponElimina