Sushi de Gambes

M'encanta el menjar japonès, i tinc ganes de descobrir algún restaurant japonès ben aviat...mentre m'atreveixo fer-ho a casa, si més no a intentar-ho...
Unes gambetes fresques...feien molt bona cara, pelar-les i treure la columna: és molt fàcil, claves una punta del gavinet i estires...
Preparem l'arròs, passem l'arròs per aigua fins que surti neta, tot el midó ha de marxar, hi han unes olles elèctriques que fan l'arròs i són ideals per a fer el sushi, però a manca de màquina...
Bullim l'arròs a foc viu, i quan bulli baixem el foc (fer-ho amb la vitro ho has de vigilar una mica més, jo ho faig amb 2 vitros enceses...axí tinc control del foc baix), ho bullim tapat i quan s'hagi begut tota l'aigua ho treiem del foc i el deixem reposar uns 15 min.
El refreden ventant-lo i el condimenten amb una barreja de vinagre d'arròs, sal i sucre...
Jo el vaig refredar deixant-lo a la corrent d'aire...i el vaig condimentar amb la mescla que en diuen sushinoto.
Per ser arròs fet a casa, va quedar prou bé!
Amb dues culleres de sopa vaig fer les boles d'arròs, havia partit les gambes pel mig, una mica de wasabi....i a menjar!
Els pots acmpanyar amb salsa de soja o bé tamari...sucar una mica i cap dins!
(El protocol de com menjar japonés és molt intressant...però com que jo de japonesa només en tinc l'esperit...no cal seguir-lo...i els suhis es poden agafar amb les mans!)




Bon profit!

7 comentaris

  1. He de confessar que ni el sushi ni les gambes m'apassionen, però amb la pinta que fan en aquestes fotografies te'ls menges pels ulls...

    ResponElimina
  2. Doncs a mi m'encanta el sushi! I haig de confessar que només en vaig fer una vegada amb un amic que ho va organitzar i no ho he provat més!. La foto, genial! :)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Jo sóc de les que prefereix el peix cuit, això sí, al seu punt sense passar-se.
    Però aquest sushi t'ha quedat genial, no li diria pas que no, je je je...

    ResponElimina
  4. a mi també m'encanten el sushi i les gambes, però no sé per què no en faig mai a casa, per tant et felicito per l'atreviment. ara només et falta llançar-te amb els bastonets.
    a barcelona hi ha una autèntica invasió de restaurants dits japonesos, que només tenen l'avantatge que tenen uns preus molt econòmics i són a prop de la feina (perquè n'hi ha molts), però també n'hi ha de bons i autèntics tot i que no s'hi pot anar cada dia.

    ResponElimina
  5. He trobat el teu blog ara...a mi si que m'agrada la cuina japonesa!!

    Salutacions
    jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  6. Bravo, t'ha quedat genial! jo que no sóc massa de cuina oriental, hi faria una mossegada ben grossa. un peptó

    ResponElimina
  7. quin sushi més bo, t'ha quedat perfecte! Li tinc una mica de por a això de posar-me a fer sushi, tot i que m'encanta...a veure si em trec la mandra de sobre!

    ResponElimina