Bonítol en flocs...

Ingredient bàsic de la cuina japonesa, com la soja, en la seva llengua és conegut com KATSUOBUSHI, i és tonyina seca i salada filatejada en capes molt fines. El procès d'elaboració és completament tradicional i artesanal i a l'hora complicat. A la fi obtenen uns filets assecats de tonyina que als restaurants de nivell "respallen" en el moment de menjar sobre el plat. (el símil: passar un ribot per una fusta!).

Aquest és el que vaig comprar i el preu!!
Per fer un bon dashi el necessitem junt amb alga konbu...el dashi és el caldo de bonítol, però tranquils que si no el volem fer també venen el DASHINOMOTO que és la pastilla concentrada de bonítol.
Tinc constància que el pots trovar en flocs, virutes i granulat...

El bo d'aquest producte és que no té data de caducitat per que ha sofert un procès de "liofilització"...fiu ...
Crec que no és difícill de trobar, jo el vaig comprar a una botiga naturista de Reus, el dia que vaig comprar la farina d'espelta i la fructosa, hi ha molts supermercats orientals que els tenen... entre mil coses....a Tarragona hi ha una botiga al C/Mallorca, no recordo el nom, però a Barcelona hi ha moltes botigues de productes japonesos, únicament japonesos ...(a l'Illa Diagonal, al C/Compte Borrell 334-336 trovem una botiga japonesa que es diu TOKIO YA (tot molt ben posat i pica una ica!!!) , i darrera del Triangle c/Balmes 6, hi ha un supermercat xinès TON-FA amb clientela oriental...)....ara fa temps que no hi vaig....i espero que encara hi siguin...(o inclús fer la compra per internet)
Us recomano uns llibres de KO TAZAWA "La cuina japonesa a casa" i "La cuina japonesa a Catalunya", i un altre "Como preparar una auténtica cocina japonesa" escrit per Jorge Garro i Yushiro Kitazawa...en podem apendre una miqueta de cuina japonesa...

5 comentaris

  1. Ei, gràcies per posar la foto i explicar-ho, no he gastat mai aquest ingredient.. serà qüestió de provar-lo :)

    ResponElimina
  2. Gràcies per la informació, ens tenies una mica intrigats amb això dels flocs de bonítol. Ara serà qüestió de buscar-los!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  3. Intentaré buscar-ho per Terrassa, i provarem alguna recepta, moltíssimes gràcies per la informació!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  4. moltes gràcies per la informació, a veure si en trobo pequè un bon dashi de bonítol va de conya per fer molts plats. ara, el preu de l'etiqueta és 3.48 o 93,48?

    ResponElimina
  5. Es el meu primer comentari a aquest blog i es per dir que la botiga oriental de Balmes, segueix oberta i amb éxit. Jo compro tots aquests ingredients allà i el preu dels flocs de tonyina es baix (responent a la pregunta del Manel)

    ResponElimina