Bescuit de te de coca....

Ahir va fer unColor del texto mes que treballo, i per recordar el bé que estava.... he plegat d'hora, o hauria de dir que he plegat més o menys a l'hora...i he anat a la platja...a vegades no recordo que la tinc tant a prop i que és el millor lloc per perdre'm tot escoltant el soroll del mar...

Després d'un bon bany de sol....he provat de fer un postre de la Carme Ruscalleda...però l'he versionat tant...que puc dir que li he pres la idea...i l'he adaptat al que tenia per casa, l'ingredient principal és el te que va venir de Bogotà...i no un te qualsevol... TE DE COCA...ui després d'aquest post em posen a la presó..o no? Bogotà és la capital de Colòmbia està a 2.600 metres d'alçada (i si pujes a Monserrate estaràs a 3.150 metres)...per això diuen que un té de coca va bé pel mal d'alçada...em va encantar, i el granitzat de té de coca boníssim.
(Bé, en vaig portar una mica...en format bosses de te...i en format fulles...)

I...tot això venia...per que pujant cap a casa se m'han creuat tres papallones, i a Colòmbia diuen que hi ha 15.000 espècies de papallones...m'ha fet pensar en Colòmbia....i en pendre un te...

I a versionar diuen....

Primera part: el bescuit de te de coca:


2 ous
50 gr de sucre
3 gr de te de coca (jo he posat un sobret de te)
75 gr de farina

Batrem els ous i el sucre amb les varetes màgiques fins que quedi una barreja ferma i escumosa. Després afagirem la farina i el te tamitzat. Ho posarem dins un motlle amb paper de forn, a 200º uns 7 minuts. Reservar. Aquest bescuit ja fred deliciòs...



Segona part: el farcit....Gelat de te de coca

250 gr de Mascarpone
300 ml d'aigua
8 gr de fulla de coca (ja les venen seques per infusionar)
8 gr de gelatina vegetal

Escalfar l'aigua a 85º, infusionar les fulles 3 minuts i colar.
En el got de turmix hi posem el mascarpone, la gelatina, i la infusió de les fulles...triturar. Un cop triturat, portar al foc fins que bulli. Posar en una safata plana fins que qualli.
Muntar el bescuit....


No sé si els 8 gr de gelatina no eren tal o si els hauria d'haver desfet abans o si no era gelatina vegetal...però la mescla no ha quallat....solució al congelador...i ha quedat un gelat de mascarpone amb un toc de coca...que dins del bescuit ens ha recordat els "cortes" de quan erem petits......

Un bescuit ple de records...i exquisit....

7 comentaris

  1. Ai, ai, ai Marta... aquí entrant la coca i tu li dius te. A veure si et vénen a buscar! ;)
    Noia, com et cuides! Platjeta, i després a la cuina i fas aquesta delícia de gelat acompanyat de bescuit! Genial!

    ResponElimina
  2. Em quedo amb la teva versió. Amb el té de coca i tot!!
    La propera vegada que vagis a la platja, fes un banyet per nosaltres (que ens queda lluny la mar a nosaltres). Un petó ben fort.

    jajajaja, Marta, la paraula de verificació és viagra jajajaja!

    ResponElimina
  3. Ensenyar-nos aquestes coses tan bones no pot ser delicte. Però tranquil·la que no et denunciarem a les autoritats.

    La recepta té molt bona pinta i és ben original.

    Anna (de la Taula d'en Bernat)

    ResponElimina
  4. Quants records! Fa 4 anys vam estar al perú i allà també és molt típic el mate de coca i mastegar les fulles per paliar el "soroche"...jo també vaig fer contrabant i en vam portar...xo no li vaig treure aquesta meravellosa utilitat i les vaig acabar tirant! jejeje!!
    Fantàstic bescuit!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Has fet una bona recepta per celebrar el teu primer mes de feina, je je je... amb aquest te de coca segur que tot es veu de millor color ;)
    Que estrany això de la gelatina... què deu haver passat? Cpm és la gelatina vegetal? Agar-agar?

    ResponElimina
  6. aquest bescuit no el podrem pas fer per falta de matèria primera, però sembla deliciós, com deliciosa és la manera de 'celebrar' que fa un més que tornes a treballar.

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta!!!
    Ara ja sé què fer amb les bossetes d'infusió de te de coca que la meva filla em va dur de Perú.
    I a veure si trobes alguna altra recepta per acabar de gastar-les :)

    Sefa

    ResponElimina