Tiramisú...versió Sol de Mar...

Coses que fa anys que vols fer... i per manca d'una trucada no fas... si ho vols fes-ho!!!
Això és el que m'ha passat amb aquest tiramisú, bé amb aquest no, amb el que feia el Yoyo quan estava de cap de cuina del Portofino a Salou...estic parlant de fa 20 anys enrere...fiu!!!!
El Portofino és un restaurant que està al passeig de Salou, on quan era jove anavem sovint a sopar, quan Salou, era Salou, i la festa no era festa si no baixaves a Salou...aquí vaig tastar per primer cop el tiramisú, em va encantar, el Yoyo sempre em deia, quan vulguis t'ensenyo com el faig...i...vint anys després li he pres la paraula...tres dies de festa a principis de novembre...disponibilitat..., en lloc de telèfon...facebook....una pregunta...i una resposta: et va bé dijous al migdia? Siiiiii...dies de pluja, però molt aprofitats...

Cap al Sol de Mar hi falta gent...El Sol de Mar és un restaurant que hi ha a la Plaça Manuel de Falla, 2 de La Pineda a Vila-seca 977 370107...del grup PACHA...amb una ubicació envejable...Fins i tot en dies de pluja, com el dia en qüestió:Espero anar-hi aviat, és a la llista dels pendents!

Vaig arribar tard...em vaig presentar a l'altre restaurant que tenen a Reus, al Sol de Nit, i per sort des d'allà em van dir que m'esperaven a La Pineda...corre, corre agafa el cotxe i cap a mar...El Yoyo havia sortit, però havia deixat instruccions que la Marta apareixeria per allà. Teníen un migdia atrafegat, hi havia un grup de 40 persones a dinar, però no obstant això van tenir temps per a mi, molt atents...mil gràcies!. Possiblement ells no van apreciar el contenta que estava, vaig estar parlant amb el cap de cuina (em matarà no recordo el nom...) i em va estar explicant tot el moviment que teníen per allà...quan va ser l'hora el Boby, un cuiner rumanès m'esperava per a fer el tiramisú. el va fer davant meu, i em va estar explicant totes les passes. Al final no vaig veure muntat el plat...el repòs del mateix i altres comandes que començaven a entrar ho van impedir, però ja tenia la recepta.

Amb permís, avui us n'ofereixo la recepta del Tiramisú que fan al Sol de Mar...boníssim, i el més important...fàcil, molt fàcil...aish amb els problemes que a mi em va donar aquesta recepta... (aquí ho podeu veure, i aquí ja aconseguit!!!)

Necessitem

Nata líquida per muntar (35% de màteria grassa)
La mateixa quantitat de Mascarpone
Sucre
"Bizcochos de Soletilla"
Cafè
Frangelico (licor d'avellanes)
Disaronno (licor d'atmetlles)

En Boby, el cuiner, em va estar explicant com es fa...primer muntar la nata líquida amb el sucre, de sucre en posem una mica menys que de la quantitat de Mascarpone, quan està muntada, hi afegim el mascarpone, i seguim batent amb les baretes elèctriques, aquí el mestre:Un cop tenim la barreja, ja podem muntar el plat...suquem els bescuits amb el cigaló que hem preparat: cafè, Frangelico i Disaronno (en mides grans, je je je)...no han de quedar estovats, va fer una mostra petita per mi (com que feia fotos!!!) i la resta ho va muntar en safata gran.

Posem a la base uns bescuits:Al damunt, amb la mànega pastissera, la barreja de la nata, mascarpone i sucre, després d'aquesta primera capa hi posem una mica de cacao:Al damunt hi muntem una altra capa de bescuits, la barreja hi passem un gavinet per que quedi llis. El posem a la nevera unes hores i en el moment de servir, desmotllar i decorar!

Fins aquí la meva aventura pel Sol de Mar.

Arribada a casa...i tenia una recepta pendent, com sempre versionada!!! Vaig fer la mida familiar 250grs, i de sucre n'he posat 100grs. Els bescuits els he sucat en cigaló de vi dolç...el meu Ètim de garnatxa blanca!!!

I la presentació...aquesta:Em sembla que la meva recepta del tiramisú amb ou...ha quedat enrera després de probar aquesta!.

Yoyo moltíssimes gràcies, en vint anys han canviat moltes coses, inclús la recepta que tu feies...però de veritat...molt agraïda...deixar-me entrar a la vostra cuina em va fer moltíssima il.lusió... com una nena amb sabates noves!
Gràcies de tot cor!!!
Un petonàs

4 comentaris

 1. El pas del temps t' ha portat aquest meravellós regal...Quina il.lusió m´hagués fet a mi...i sobretot si es tracta del tiramisú.

  ResponElimina
 2. Molt ben explicat pas a pas i m'encanta aquesta presentació individual a mode de timbal. Tot un encert!!!!

  Petonets i fins aviat!
  Anna

  ResponElimina
 3. tiramisú és un dels meus postres prefefits. Quina xulada de foto i quina xulada de postres...! Petons

  ResponElimina