Caldo....



Oficialment queda inagurada la temporada del caldo, el consomé i les sopes!!! Per si algú no se'n havia adonat...ja fa fresca, i les pluges han ajudat!!

Amb els anys t'en adones de que el caldo ben fet és el millor que hi ha, el de la mare o de l'àvia...que mai he sabut fer...recordo quan anava a casa la meva àvia a dinar...i quê et faig? jo li deia: Una sopa d'ou, però amb l'ou esclafat, no remenat!!! I es tractava d'una sopa de pastilla amb fideus i un ou...era la persona més feliç de la capa de la terra...ara fa molt temps que d'aquestes sopes no en menjo, ni tan sols en tinc de pastilles de caldo a casa. Quan vull caldo, el faig.

Cap de setmana a casa l'àvia, reunió de mitja família (faltaven el germà gran, la seva dona i els meus nebodets!!!)...i de passada unes quantes pastanagues cap a casa...amb el pare vem fer unes lliçons de fotografia...je je je seguiré provant!!!
Ara...les pastanagues, boníssimes:


Tothom fa caldo a la seva manera, i la veritat, és ben fàcil!!! A mi no m'agrada massa fort de gust, però si es vol pot arribar a ser-ho, depén del que li posis!
Si tens temps, tot a l'olla i deixar que bulli...si no l'olla exprés és una bona alternativa.
Posarem aigua a l'olla, ossos de vedella de la part del genoll, un os de pernil (i si voleu ossos de l'espinada de porc, o peus de porc...al gust!), una mica de porro, xirivia,... vaja, una safata de verdures pel caldo. Tapem l'olla i la deixem uns trenta minuts, l'obrim i posem la carcassa de pollastre (i el pollastre que volguem), si és de corral millor i les pastanagues per que si les posem al principi, no me les puc menjar. Vint minuts més i llest.
Avui galets farcits, comprem la meitat de carn de porc, i l'altre meitat de vedella picada, un pols de sal, pa ratllat i ou. Ho barregem tot ben barrejat, i omplim els galets, entretingut, però el resultat excel.lent.
Els bullim primer amb aigua i després afegim el caldo...

L'escudella, de La Unió a l'Aleixar:





Ja pot fer fred...que aquest plat reviscola!!!

8 comentaris

  1. Ara mateix sento la pluja caure fora la finestra... caldet power forever!! :)

    ResponElimina
  2. Es veritat amb un plat com aquest to es porta millor...molts petons

    ResponElimina
  3. uhmmm que bo! a casa em fem un de molt semblant....

    ResponElimina
  4. Nosaltres també hem iniciat la temporada de sopetes, i amb aquest dia trist que fa avui entren molt bé!!

    ResponElimina
  5. Quin plaer! Encara que quan vindrà més el fred encara serà més abellidor!

    ResponElimina
  6. En menjaria a tota hora, em xifla la sopa!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Que bé que entra un bon plat de caldo, fet com el de tota la vida, res de “sopicaldos”
    petons

    ResponElimina