...Albergínia Surprise!!!

A l'octubre és temporada d'albergínies, però les de la meva àvia estan sortint ara...per tant quan la vaig a veure del que té me'n dona, és una sort, a part de boníssimes, moooolt econòmiques...l'albergínia és una verdura que a mi no em cansa pas... me la menjaria de qualsevol manera!
...la meva mare fa unes albergínies farcides que estan per llepar-se els dits! A veure si es recupera aviat i me'n prepara unes!!! Muacs mami!

Aquest cop 5 albergínies no massa grans van venir cap a casa! La idea del menu era filet amb rovellons, però els rovellons que vaig veure (a les botigues) no em van agradar, els cars... massa cars i els més econòmics, no em feien patxoca. La carn ja l'havia comprat i amb què l'acompanyo??? Albergínies...

Una beixamel de bolets amb albergínies!!!


Netegem les albergínies, les tallem a rodantxes de mig centímetre i les posem amb aigua i sal, ... una bona estona.

Posem les trompetes de la mort i els ceps secs amb aigua, per que s'hidratin, aquesta primera aigua va ser la que vaig fer servir per fer bullir al vapor les albergínies, quan l'aigua va bullir les vaig deixar 10 minuts.

Fer un sofregit de porro, quan ha agafat color hi afegim les trompetes i els ceps, ja hidratats i tallats petits...un pols de sal, i que es vagin fent.

Per fer la beixamel...llet i farina, un pols de sal i dues cullerades de café de pols de trompetes de la mort...remenar i quan està llesta, hi afegim el sofregit de bolets.

En un plat hi posem les abergínies, la beixamel pel damunt, ratllem parmesà i al forn que es gratini!

La veritat que per mi ja fora un plat únic!!!Em sap greu que no ho pogueu olorar!!!
Boníssim!!!

7 comentaris

 1. Les alberginies també ens han avesallat la casa aquest estiu, però amb aquesta beixamel de bolets... em penso que m'he deixat perdre moltes coses! apuntada queda la proposta, quina pinta....

  ResponElimina
 2. Quina pinta!!! és tan de tardor!!! Recordaré la recepta per a portar-la a la feina. Gràcies.

  ResponElimina
 3. hola,
  a mi també m'agraden molt les albergínies i aquesta combinació amb boletes es molt interessant! felicitats pel blog..

  ResponElimina
 4. L'olor no la comoartirem però tenen un aspecte magnífic!!!

  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 5. Caram, què matinera! I quina sort de tenir família que et provisioni tan bé!!! Crec que has tingut una idea genial mesclant l'albergínia amb els bolets. La combinació ha de ser genial! Té una pinta que enamora.

  Petonets!
  Anna

  ResponElimina
 6. Aquest plat es deu menjar sense mastegar... quina pinta! Petons

  ResponElimina