...Crema de gambes...

Aquest cap de setmana he gaudit de la meva primera aventura com a profe de cuina!!! No pas de profe, doncs quan era joveneta donava classes de repàs, qui no ho ha fet per treure quatre duros!!!

La Montse, una bona amiga, feia temps que m'ho deia, Marta hem de muntar unes classes de cuina i tu ens has de fer de cuinera... des del primer dia que m'ho va dir vaig accedir. Ara ja puc dir que això ja ha començat!!! Dissabte va ser el primer dia, preparar tres plats, cuinar-los i tastar-los...el més important vem passar una bona estona!

Els plats triats va ser aquest:

Crema de gambes
Albergínes amb beixamel de ceps i trompetes
(a petició d'una d'elles)
Tiramisú (aquesta l'havia de fer per poder presentar-la!)

Haver de pensar que cuinaria, els temps, el resultat, els estris que necessitava, ingredients...em va tindre entretinguda forces estones i pensava que no sortiria bé, però un cop fas el que t'agrada, tots els nervis desapareixen...em vaig sentir igual que quan sé que ha de venir algú a sopar a casa, els nervis per que tot surti bé s'apoderen de mi...i sempre surt tot rodó! Bien!

La recepta de la crema de gambes no és sencilla com aquesta, però és ideal per presentar un entrant d'un bon àpat:


Necessitem:

700grs de gambes
300grs de tomàquets madurs
1kg de cap de rap o borralla per fer un caldo de peix
400ml de crema de llet (opcional)
2cullerades soperes de conyac
1 fulla de llorer
2 grans d’all
2cullerades soperes de farina
2 pastanagues
2 cebes mitjanes
2 branques api
Farigola, sal i pebre

Posar una cassola amb el cap de rap amb 1,5 l d’aigua. Quan comenta a bullir es sala, i s’escuma, ho deixem reduir a un litre, mig tapat, ha de bullir uns 30 minuts.

En un cassó gran, preparem el sofregit, posar una mica d’oli, saltejar les gambes ben salades i reservar, les gambes eren fresques però no de les cares!. En el mateix oli hi posem la ceba, pastanaga, api, tallat tot ben petit. Afegir el tomàquet, sense llavors i si pot ser líquid millor, tallem també l’all, ho afegim junt amb la farigola i el llorer. Salar-ho un pèl i anar remenant fins que estigui llest. Afegim els caps i les pells de les gambes, afegim el conyac, el deixem reduir, hi afegim la farina, cinc minuts i hi afegim el brou colat. Ho deixem 30 minuts tapat.
Triturar amb el túrmix, ho passem pel xinès, i si cal per un colador molt fi.
Ho posem en una altra cassola, amb la crema de llet i ho fem bullir cinc minuts, rectifiquem de sal (nosaltres no la vem posar...ja estava prou bo!). Posar les cues de gamba a trossos al final.

Aquesta recepta és de la meva mare, des de sempre que ella té les receptes de cuina guardades al mateix armari, de petita m'encantava remenar-les tot sovint...potser d'aquí em va venir aquesta afició...




Aquí les cues de les gambes que et vas trobant...



Una cremeta de gambes digne d'un plat per a Festes!

6 comentaris

  1. De festa és poc, tot un luxe!! Aquest nadal mon pare ja em reclama una crema de marisc, o sigui que m'enduc la teva recepta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Fantàstica recepta i felicitats per la iniciativa!

    ResponElimina
  3. Buuaa té una pinta de ser una d'aquelles cremes concentrades tan gustoses i nutritives....me l'apunto ara mateix!!!! petons

    ResponElimina
  4. Felicitats per la primera classe!! Si ho hagués sabut m'hi apunto! Sobretot, per l'albergínia farcida amb ceps... quina delícia... petonet

    ResponElimina
  5. Una sopa deliciosa, i no tan dit “senyu puc repetir”
    Petons

    ResponElimina