Bacallà amb fastucs i bacon sobre crema de safrà

Confeccionar un menú...quin mal de cap més agraït...i el que disfruto...podria haver optat per alguna cosa que dominès i tenir l'èxit assegurat...o bé provar una recepta nova...amb un ingredient que a mí m'encanta...el bacallà... (garantia d'èxit!)

Per 5 persones:

10 talls de bacallà
5 talls de bacon fumat
200 o 250 gr de fastucs
Oli

Per a la Crema:
Safrà
1 ceba grossa tallada en brunoise
400 ml de fumet de peix
Uns 20gr Maizena
200ml de mata líquida
Oli

Començarem amb la crema, que també la tenia preparada del dia abans, tallar la ceba ben fineta (amb la mandolina és ideal), posara dorar en una paella amb una mica d'oli, quan està dorada i afegim el safrà, remanem, li afegim el fumet de peix, i ho deixem coure...mentre es coia, jo em vaig dedicar a obrir els fastucs, per que no en vaig trovar de pelats, al cap d'uns quinze minuts afegim la maizena diluida amb una mica de fumet, remanem i al final la nata líquida..... 5 minuts més i llest.

Amb els festucs ja pelats els triturem, jo ho vaig fer a màquina, però es poden triturar al morter. Amb la farina que queda "enfestuquem" els talls de bacallà i fregim amb una mica d'oli, res dos minuts. Tindrem el forn encès, harurem posat en la safata el bacon...quan quedi cuit els treiem i posem el bacclà en una safata i deixem que es facin, a 200º uns cinc minuts.
Muntar el plat: en un plat gran posar la crema al fons, un o dos talls de bacallà i el bacon. I a menjar:

El bacallà va quedar melòs, l'arrebossat amb els fastucs li donava un toc diferent i la crema de safrà, ufff...per a sucar-hi pà...
Van poder triar emtre pà de cereals o pà normal....(comprats, eh!)
Aquesta recepta és també del curs de cuina que vaig fer al novembre, i com no...versionada!

8 comentaris

 1. Uf, i no t'estressa decidir el menú?. A mi una mica sí, eh?. Hi ha tantes possibilitats que tot és un dubte, je, je. M'agrada la teva opció, el bacallà també m'agrada molt.

  ResponElimina
 2. Sí, i a més sempre hi ha el típic convidat que té una mania, l'altre que té una alèrgia... però al final és divertit!

  ResponElimina
 3. Jo em quedo amb la salsa, el Kike amb el bacallà!! Boníssim!!

  ResponElimina
 4. a mi també m'encanta el bacallà, i aquesta em sembla una versió d'allò més temptadora, per provar els dos pans.
  per cert, com que he estat un temps una mica fora de joc em sembla que m'he perdut això del teu canvi de casa, però busco pel bloc i no trobo cap explicació detallada, a veure si ens l'ensenyes una mica i podem tenir-te sna enveja ;)

  ResponElimina
 5. A mi pensar el menú és el que em costa més... em passa com la Glòria, hi ha masses possibilitats. Quan per fi l'he triat, ja he fet la meitat de la feina, je je je...
  Tot i que el bacallà no és el meu peix preferit, amb aquest arrebossat i la salseta segur que jo també hauria sucat pa!

  ResponElimina
 6. A mi el bacallà només m'agrada esqueixat! Pero aquest plat fa una pintaaaaa....mmm...
  Petunets,
  Eva

  ResponElimina
 7. Ualas!! Enfestucar, boníca paraula per a una molt bona recepta. A la familia sóm radicals adoradors del bacallà... per tant...la teva recepta és un exit absolut: la farem.

  ResponElimina
 8. Vaja,jo també sóc molt "bakalaero"!!!
  a casa tinc la excusa de setmana santa: sempre faig un parell de plats amb bacallà.

  ResponElimina