Cake de xocolata i fruits secs

By Carme Ruscalleda del llibre "Cuinar per ser feliç", i com sempre versionada...
4 ous
125gr de sucre
200gr de farina
1 sobre llevat Royal
100 gr de mamtega
125 xocolata cobertura sense llet
150 grs d'avellanes i atmetlles torrades (la recepta original amb nous)

Pre-escalfar el forn.

Fonem al bany maria la mantega i la xocolata i reservem, en un bol posem els ous i el sucre i batem amb la batedora de barnilles elèctrica, muntar fins que quedi escumòs, mica en mica afegir la farina tamitzada i el llevat, afegir la xocolata i la mantega i al darrer moment les atmetlles i avellanes quehaurem pelat i triturat abans.
Posar dins el motlle de cake de 30cm, i posar-ho al forn a 160º uns 45 minuts (abans de treure'l verificar que el punxó surt net!)
Et voilà:
Mentre el feia m'ha recordat la nocilla...quines coses!!! Bé, espero que aquell per qui era el pastís li hagi agradat...un petonàs germanet!

Cap de setmana llarg per molts, per d'altres no tant llarg...però bé la setmana vinent serà més curta...
Aquest matí he anat a esmorzar a ALMOSTER, feien la presentació del seu oli nou...(com a molts d'altres pobles de per aquí...)

Bé després d'esmorzar, uns litres han vingut amb mi...ara puc comparar amb el que fan a ALEIXAR , l'Antara,i el que fan a ALMOSTER, el Mosteroli...i la pregunta és per què tothom fa el millor oli d'oliva???
Les properes víctimes que passin per casa és possible que facin una cata d'olis...je je je

6 comentaris

  1. m'apunto a aquesta cata! realment, és una sort poder anar a esmorzar a un poble proper i emportar-te "uns litres" de bon oli. realment té un aspecte sensacional, com el teu cake de xocola i fruita seca, segur que el teu germà en va quedar encantat

    ResponElimina
  2. Marta,
    Si aquest cake es by Rosky, es totauna garantia. T'ha quedat de conya. Apunta'm a la cata d'olis, quan la facis, que decidirem quin és el millor oli del món mundial. Una abraçada

    ResponElimina
  3. M'agrada molt aquest cake de xocolata...tot el que porti xocolata :)

    Un saludo
    Jorge
    www.pocohecho.com

    ResponElimina
  4. La versió amb avellanes encara millor que amb nous, així segur que et recorda la nocila, je je je... ideal per prendre a l'esmorzar amb un got de cafè amb llet...
    Les receptes de la Rusca són fantàstiques!

    ResponElimina
  5. Fer una recepta de la Ruscalleda, encara que amb modificacions es tot un èxit, tots els olis de la denominació Siurana son boníssims, no seria mala idea de fer una cata.
    Petons

    ResponElimina