Tarraco Viva

Tarragona és una ciutat molt bonica, jo malgrat que visc a la vora quasi no la conec... hi ha una dita que diu que Tarragona manxen i a Reus enganxen...es veu que ja ve de temps enrera que Reus i Tarragona estan picats.
Recordo fa un temps que em vaig apuntar a fer de turista per Tarragona...en autobús vaig anar a veure les Muralles de Tarragona...potser fa uns tres anys...per que mai ningú me la va ensenyar, així com Reus, que algun dia caurà la Ruta del Modernisme de Reus...molt aviat!!!

Bé, dissabte passat va acabar a Tarragona la ruta de les tapes, una proposta, que reconec va ser fallo meu, no vaig gaudir...diferents bars feien tapes i anaves segellant un tríptic...i el que primer va finalitzar tots els bars va obtindre un premi...no sé exactament com va anar, però parlant amb tarragonins em van dir que molt bé!




Aquesta setmana com que la proposta de les Tapes va anar molt bé, estan fent dues propostes del TARRACO VIVA : o un menú al preu unificat de 35€ (desconec l'horari) en deu restaurants; o bé dotze restaurants per anar fer tapes: on tú pagues 10€ i tens drets a 5 tapes i 5 begudes en un dels dotze bars (tapes i begudes que proposen els propis bars i que són diferents en cada un d'ells) i aquí l'horari és de 11 a 3 del migdia!


Pots trovar... pollastre amb dàtils, papada de porc confitada amb meló, tonyina a l'estil apici amb garum, broqueta de pa d'espècies mató i mel de canya, vaixell romà amb vinagreta de fruits secs i mel, mandonguilles de gamba al garum, dàtils fregits farcits de nous amb formatge, baldana romana amb aroma de romaní, spoon de carabassa confitada també amb aroma de romaní i sèsam, ostrons gratinats amb garum, musclus in metilus o...
El que hem gaudit amb una amiga al Bar Gambrinus i hem degustat la cassola de pèsols apici amb un vi dolç (vi negre dolç amb espècies) i que ens han regalat el got!


(el got ja està net i a l'armari!)
I n'hagèssim fet un altre però l'horari és d'onze del matí a tres, ja es cuidaven bé l'estòmac aquest avantpassats romans!
El que dona de sí anar a veure un dijous, a quarts de vuit del vespre un reportage fotogràfic sobre Filipines...

9 comentaris

  1. Nena, aixo te molt bona pinta. El proper any hauriém d'anar a menjar tapas a Tarragona.
    Petons

    ResponElimina
  2. marta, amb les voltes que has fet al món no em puc creure que no coneguis bé tarragona i reus que els tens a tocar. ai si et senten...

    ResponElimina
  3. Ai, ai, ai... aquesta dona que no fa tombs per la seva terra.. Apa, a fer més turisme, sobretot si és per fer una ruta de tapes com aquestes.
    Petons

    ResponElimina
  4. El proper any haurem d'anar tots a fer tapes a tarragona!
    Quina pinta!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Marta, m'apunto anar de tapes!!
    L'altre dia la meva filla va anar a Tarraco d'excursió, al museu una visita guiada i activa, amb llibret i receptes del Romans.
    Les he de fer!
    Apa, petons i fins dijous!!

    ResponElimina
  6. Bones!! acabo de trobar el teu blog...el continuaré visitant

    Salutacions
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  7. Un plaer haver coincidit a la classe de la Mireia Carbó. Sempre fa 'ilu' posar rostre als blogs!

    :-)

    ResponElimina
  8. Hola...

    Sobretot Manel i Maria no ho expliqueu a ningú...si no el meu coll perilla!

    Marta, Illetapitita i Carme...quan volgueu, penseu que TGNA està a una horeta...

    Jorge i Starbase benvinguts i bentrovats, cert...Starbase cada dia donem més cos als blogs!!

    Ptnts a tots

    M

    ResponElimina
  9. M'apunto a venir de tapes l'any vinent amb tots vosaltres (així de pas també conec amb tu Reus i Tarroagona, et sembla?).

    ResponElimina