Sopa de Fredolics...

 Fredolics, petits, de tonalitat fosca, i la pota tirant a blanquinosa, normalment petits, però també en trobes de grans...en sopa...genial!!!
De receptes de sopa de fredolics, n'hi ha mils, amb caldo de pollastre o sense, amb crema de llet o sense, amb tòfona o sense...però la veritat és que si la fas de manera senzilla te'n lleparàs els dits!

Com que la plegada de fredolics va ser d'escàndol...comencem les receptes amb la sopa de fredolics...



Atenció a on poseu els peus!!!!





500 grs de fredolics
Oli d'oliva verge i sal
Un pols de farina
Si es vol i és disposa dues cullerades de suc de tòfona
1 porro
Aigua

Tallem un porro en juliana i el posem a la cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Deixem que es sofregeixi, quan comença a agafar color hi afegim els fredolics. Baixem el foc, posem un pols de sal, i començaran a deixar anar aigua... passats cinc minuts hi posem una cullerada de farina, i els deixem 5 minuts més, després afegirem l'aigua calenta i les cullerades de suc de tòfona. Ho coem uns 15 minuts. Rectifiquem de sal, traiem dos o tres fredolics per a decorar i ho triturem tot al gust.

Una molt bona recompensa després d'una molt bona plegada, no?



4 comentaris

  1. Marta, sense comentaris... per la trobada de fredolics i sense comentaris per la sopa.

    Sopar de gust!!!!!!!!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Vaja ¡¡ Com hages disfrutat jo. Te que ser una sopa de les bones, de Diumenge ¡¡¡ Te molt bona pinta io segur que la tófons li dona molt bon gust.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
  3. La sopa de fredolics la trobo boníssima. Em recorda la infantesa, quan la mare ens en feia per fer-nos passar el fred al meu germà i a mi. T'ha quedat molt mona, dins aquesta cassoleta! petons

    ResponElimina
  4. Quina sort aquesta collita!
    I tens raó que la sopa de fredolics és boníssima, ara amb el fred ve molt de gust!

    ResponElimina