Kugelhopf segons les instruccions del Daniel Jorda...

Ja fa uns dies que disposo de més temps lliure, per una part m'agrada però per l'altra no... això ho fa la baixa laboral en el cas de l'embaràs...quan estàs bé...perfecte...però quan estàs malament... és un no parar de patir...
Calma, molta calma...relax i bons aliments!!!Una mica d'ordinador...però tampoc massa i a cuidar-me!

La qüestió és que dijous passat, seguint les xarxes socials, descobreixo que en Daniel Jorda ( poso un link del Daniel, genial!!!) farà un curs on-line de Michael Kugelhopf...Sense saber què era ja m'hi apuntava...sort que la Sara Maria em va tirar un cable, si hagués seguit llegint la pàgina del Daniel hagués sabut que era un Panettone!!!

Divendres però em va ser impossible fer-ho...i fins diumenge no vaig poder començar...amb unes ganes...ja començava  a veure les primeres fotos al facebook i la cosa prometia...

Diumenge a fer la massa mare:

300gr de farina de força
180gr d'aigua
10gr de sal
4gr de llevat fresc

El procediment és amassar tots els ingredients i deixar reposar 12/16 hores...d'un dia per l'altre. En Daniel va dir que amb la massa mare resultant en sortien dos michaels i una pizza....jo vaig optar per fer-ne 4.

Dilluns al matí després de sortir a fer la passejada rutinària i amb l'objectiu de trobar motlle pertinent sense èxit (tres botigues de Reus!!!) marxava cap a casa pensant en com fer-ho... després se'm van ocórrer d'altres alternatives: anar al polígon però si no ets majorista no et deixen entrar... hauré de preguntar si com a blogger em deixen entrar...(???) i sempre queda Internet, però no em serveix quan el que necessites és per d'aquí mitja hora!!!

Idear un motlle per a fer-los va ser divertit, no en disposo de cap de tanta alçada, i tampoc tenia cap llauna alta a mà...doncs en vaig fabricar un...amb la perillositat que podia incendiar el forn, cosa que després de 4 panettones no va passar! Visca!!

A punt per a fer la segona part...

150gr de massa mare (abans d'anar a passejar, la vaig treure de la nevera!)
520gr de farina de força
75gr de sucre
100gr d'ous ( 2 ous grans i ecològics!!)
12gr de sal
25 gr de llevat
200 gr de mantega pomada (treta abans de la nevera!)
200grs de panses
200 ml de llet

De panses sempre  en tinc amb rom...com que el pa de nous és una recepta que de tant en tant faig...;)

S'han de barrejar tots els ingredients excepte una part de mantega (jo vaig fer la meitat), les panses i una part de llet. Quan ho estem amassant si veiem que accepta més líquid afegim més llet.  Us he de dir que en els dos primers me'n va sobrar una mica, i que en els dos segons no en va sobrar gens (no em pregunteu pq). Ho deixem reposar 10 minuts, i llavors pleguem la massa de forma ràpida...aquí la Nuni havia penjat un vídeo de com fer-ho, jo no el vaig poder obrir (???) però ho havia vist fer abans...evidentment em falta estil, però no ho vaig fer pas malament..pleguem doncs la massa posant la mantega dins. Ho tornem a deixar reposar 10 minuts i pleguem amb les panses dins per a escampar-les. 

Deixem reposar 1 hora.

Passada l'hora fem 2 peces. I les deixem reposar 2 hores més a una temperatura d'uns 24º...( jo no vaig controlar aquesta temperatura...però veient el resultat, res a dir!!!)

Pre-escalfem el forn i coem a 200º de 25 a 30 minuts.(Aquí vaig tornar a tenir el dilema amb el nou forn si ventilador o no!! En vaig fer un amb ventilador i l'altre sense!!!) Punxem amb el bastó i si surt net, ja està llest.

Hi posem sucre llustre pel damunt...

Deixar refredar i a menjar!!!
I els altes 3... (he de dir que al separar les masses sempre me'n quedava una de més petita!!!)


 I embolicats per a regalar... (els meus pares aquets no els tastaran!!!!)

Us animo a fer-los ...i moltes gràcies Daniel, el putoxef sens dubte!!!... ja espero el teu proper repte!!!

I com a deures: comprar els seu llibre: PANES CREATIVOS....


12 comentaris

 1. Marta, quina alumna més aplicada!!! I a més, et van quedar genials!!
  Jo també el vull fer, però encara no he tingut temps!!
  I sí, el llibre d'en Daniel me'l demanaré pel tió! ;)
  Petons

  ResponElimina
 2. M'hi posaré avui a la tarda!
  No en volia fer, el canvi de decisió ha estat per culpa teva.

  Ptnts
  Dolça

  ResponElimina
 3. uoo quina passada, quina pinta que te!!!....un altre cosa pels reis! jeje petons

  ResponElimina
 4. Sembla molt bo, Marta! A mi m'encanten els panettones. i el Daniel és un savi en la matèria. Petons i a cuidar-se!

  ResponElimina
 5. Oh ¡¡¡ quina preciositat ¡¡¡ Amb el que m'agrada a mi el Panetone. Molt tipic per cap d'any a Italia. Es molt bó i molt gustos. Acompanya cualsevol hora del dia

  Una Abraçada, Agusti Cangrejo Grande

  ResponElimina
 6. Te han quedado muy buenos Marta, y buen aspecto a la vista y el mestre Daniel es un crak
  Bon cap de setmana
  Peto

  ResponElimina
 7. Un repte molt divertit i interessant!
  Fa anys vaig fer Kugelhopf, i entre els llevats i els amassats, ho vaig trobar molt complicat. Sort dels consells del Daniel, eh? ;)

  ResponElimina
 8. M'encanten els panettones però em sembla una mica complicat de fer-los.Per la foto sembla que t'han quedat espectaculars !! Jo de moment, continuaré comprant-los, sobretot els de trossets de xocolata !
  1 petó
  Ah ! em va agradar trobar-te al sopar del divendres passat !

  ResponElimina