*La Vinyeta

D'un cap de setmana per terres gironines, vem poder gaudir de la vista als cellers de *La Vinyeta vaig conèixer la Marta Pedra en una degustació dels seus vins a L'Orangette i del que diem sempre...els vins els fan les persones i la Marta ens ho va saber transmetre, tant que vem fer el possible per a visitar les seves vinyes. Un pèl lluny, a Mollet de Perelada, però com que erem per Roses, ens vem deixar caure per allà (reservant primer , és clar!!)
Tot el que la Marta ens va explicar, aquest cop ho vem gaudir in situ amb l'altre meitat de *La Vinyeta, en Josep Serra, la veritat, una parella jove, plena d'il.lusió i emprenedors...defensant un projecte del món del vi...i deu ser per la tramontana, però molt ben defensat!

Quarts de cinc de la tarda, d'un dia rúfol (je je je)...però ideal per a passejar per a les vinyes, escoltar i apendre....tot just han acabat de veremar...diferents varietats de raïm : garnatxa, macabeu, merlot, samsó i carinyena...



Trepitjar les vinyes, veure les instal.lacions i entrar al celler on els vins reposen en barriques de roure, auqella olor de fusta, vaïnilla, torrats i fumats...pots preveure que un bon vi sortirà d'allà...


No ens van explicar massa de com elaboràven els vins, però si els vem tastar... Heus blanc (el meu preferit), Heus negre (classificat amb 91 punts de la guia Peñín), Heus rosat, Llavors, i el dolç el Sols excel.lent! Em sembla que ens va faltar el el Puntiapart i l'ES poma...



A part de tota la feinada del vi, també crien gallines, jo em vaig quedar amb les ganes de veure i conèixer la típica gallina empurdanesa, entre gallina i perdiu...que fan uns ous peculiars, i com que són poc ponedores...ens vem quedar sense, però no dels altres!



I l'oli, Oli Fosc, un oli fet d'oliveres d'Argudell, una varietat de l'Empordà i un oli excel.lent!



Després de tastar cinc vins, i un oli... encara ens van oferir una varietat d'embutits de la família Serra-Pla, i això va portar-nos a Cadaqués a l'endemà per comprar llangonissa a pams i butifarra...i una visita a Cadaqués...ideal!

Una capsa de vi blanc, un vi dolç, una botella d'oli i mitja dotzena d'ous...va ser la compra del dia...ara a gaudir-ne!

Moltes gràcies Marta i Josep per la vostra generositat, ens veu fer sentir molt bé!
Fins la propera!

3 comentaris

  1. Quina enveja! Fa temps que no faig aquesta mena d'excursionetes gastronòmiques i ja en tinc unes ganes!!!

    Molt interessant!

    ResponElimina
  2. Excursió superaprofitada!!!!
    Encara que eldia fos... rúfol (bonica paraula, d'on ha sortit ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quan s’aprèn de la gen que fa la seva feina amb dedicació.
    Petons

    ResponElimina