Panadera de Nero!!!

Tornada a la realitat, dura, molt dura!!! Però molt gratificant!
Comença l'octubre, vacances d'estiu fetes i comencen les rutines: feina, classes, un taller de fotografia, gimnàs, encara no faig cap col.lecionable...però tot arribarà je je je, re-activar el bloc (que en tinc uns quants de posts pendents), i compromisos pendents que no he tingut temps de fer durant l'estiu, i...a punt per seguir aprenent de tot plegat!!!! Genial...

Començo pel final de les vacances, les de relax...una setmaneta a Menorca...fa uns anys hi vaig anar de vacances amb els meus pares, llavors ja em va enamorar, de fet a mi no em costa gaire d'enamorar-me dels llocs que visito, però Menorca té un encant molt especial... una setmaneta de sol i també de pluja, de relax sense parar i tornada amb un color envejable, platja i banys, visites i tradicions!

Comprar peix a Menorca: dels mercats de peix de Maó i Citadella, ja us en parlaré un altre dia, però de peix en vem comprar directament al pescador, tot un luxe (malgrat haver de netejar-lo!!!) Varem tenir la sort d'allotjar-nos en uns apart-hotel, BLANCALA a Cala Font, molt modestos però encatadors alhora! Preguntant a la parella que portava el Bar de l'Hotel on podíem comprar peix, ens va posar en contacte amb el pescador, era diumenge, i per sort havía pescat un NERO (és un MERO BORD) de 1,700Kg que va ser per nosaltres! Malgrat els pocs estris que disposavem a les nostres mans, ens van deixar els estris per a poder netejar i tallar el peix:



Un cop net, ja només faltava el plat!!! Del que els menorquins en diuen "panadera" nosaltres en diem "caldereta" i la diferència està en que a la caldereta nosaltres posem patates, i ells no en posen...i això que la seva caldereta està brutal (també penjaré fotos!!!)

Primer farem el brou, en una cassola hi posem unes cebes, deixem que agafin color, afegim una "tomatiga" trossejada, un pols de sal i un pols de sucre...a foc ben lent.
Quan ja està ben sofregit i posem el cap del peix i les espines, ho deixem sofregir uns cinc minuts. Afegim un bon raig de vi blanc, i ho cobrim d' "aigo" (aigua!!!) i ho deixem al foc 20 minuts des de que l'aigua bull. Un cop passat el temps ho reservem!

Després pelem les patates, i escapcem, les sofregim i retirem. En el mateix oli sofregim el peix, tallat a rodantxes, i retirem. Pelem una ceba grossa, i la deixem que agafi color, afegim una mica de vi blanc i esperem que es redueixi, afegim les patates, i el brou fins que les cobreixi, deixem que es vagin fent fins que les patates estan toves, llavors ja hi podem posar el peix, una mica més de brou, una picada de "metles" (atmetlles torrades) i ho tapem, deu minuts i llest.



Mai havia menjat Nero, però el brou va sortir boníssim i la panadera...encara més bona!



Regat amb un vi blanc RAIMAT BLANCO FRESCO 2009, chardonnay, xarel.lo, i sauvignon blanc. Un vi blanc sec que per menys de 5€ ens va fer triomfar amb el maridatge.

Bon profit

5 comentaris

  1. apa, apa, apa, com es nota que arribes de vacances, fresqueta i amb força!!! Xiqueta quin plat!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Mmmm que bons aqeusts plats de peix! els meus preferits sens dubte!! petons

    ResponElimina
  3. Quina enveja que em fas! Aquest any és el primer després de molts que no hem poguta anar a Menorca. És una illa que ens enamora, tant que ens hi vam casar!
    Aquest nero també enamora, i el suquet havia d'estar per sucar-hi pa!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  4. Aquesta caldereta deuria d’estar deliciosa, això que nomes veiem les fotos, que al plat Ummm
    Petons

    ResponElimina
  5. Com es nota que les heu gaudit moltíssim aquestes vacances! Aquesta panadera de nero és d'aquells plats que no et canses mai de menjar! Per sucar-hi pa!
    Petons!

    ResponElimina