Risotto a l'aroma de llimona i alfàbrega


Jo també hi era al curs del Risotto del Caprabo!! Us remeto a les cròniques que s'han currat els meus companys blocaires: el Manel, la Sara Maria, el Roger i la Gemma...i gràcies Gemma per organitzar-ho!

Bé sort de la neu de Londres del passat dilluns he pogut gaudir d'aquesta recepta!

Quan fas una cosa que t'agrada, sempre ho fas de la mateixa manera...llavors un dia vas a una classe on t'expliquen com fer-ho...proves...i en aquest cas, a partir d'ara els risottos els faré així!


Risotto per a 4 persones

350gr d'arròs arborio

1 l de caldo

1 porro petit

1/4 ceba

1 got de vi blanc

250 gr de mantequilla

Pell d'una llimona

Alfàbrega triturada

Parmesà ratllat


En una cassola hi posem una mica de mantequilla i dorem el porro durant dos minuts, ho reservem i dorem la ceba. Afegim el porro i l'arròs i torrem durant dos minuts, sense parar de remenar i afegim el vi blanc, i deixem que s'evapori l'alcohol (aquest punt d'afegir el vi és la clau per que quedi un bon risotto!). Tindrem preparat un caldo, i mantindrem calent, anirem afegint cullerades de caldo sense parar de remenar, la clau és que l'arròs vagi perdent el midó...i va quedant lligat (necessitarem uns 16-18 minuts), quan faltin uns 4 minuts hi posarem la llimona i l'alfàbrega...el parmesà i la mantega...tapem, dos minuts i ja es pot servir.

Com sempre fem variacions de les receptes...la recepta diu caldo vegetal, bé amb caldo de pollastre també surt bo. De mantequilla...la recepta diu 250gr amb menys també surt bo. I, aquí despendrà dels gustos, però...la ratlladura de la llimona,vem fer servir una ratlladura d'una llimona de casa l'àvia, molt olorosa i gustosa...potser massa per un risotto. VA quedar un risotto amb molta flaire de llimona...em va sorpendre per a un primer plat...




5 comentaris

  1. t'ha quedat molt cremós...m'encanten els risottos, aquest el provaré ben aviat!!

    ResponElimina
  2. Marta, t'ha quedat amb una pinta boníssima! Aquests els tenim a la llista de pendents! ;)

    ResponElimina
  3. Tinc que penjar el que jo també he fet desprès de la classe que vam anar... Ja es veu que va ser força profitosa. Prendre nota de les teves sugerències si faig aquest que has posat tu, que el relat és de primera ma... ;)

    ResponElimina
  4. Va ser una classe molt profitosa, estic segura que tots n'hem tret profit :)
    M'aunto la recomanació de rebaixar la quantitat de mantega, a mi també em sembla massa 250g...

    ResponElimina
  5. marta, tens tota la raó, jo tampoc hi posaré tanta mantega, gairebé és la mateixa quantitat d'arròs i em sembla excessiu, i la llimona també, perquè amb poca ja li dóna molt d'aroma.
    veig que vas treure profit de la classe, perquè aquest risotto que has fet es veu supercremós i sense nata :D

    ResponElimina