Pa de Nous, la 1ª recepta!


Pa de nous, així havia de començar el bloc!


Aquesta recepta me l'ha ensenyat a fer la meva mare. Jo avui la replico per començar una aventura, no sé on em durà, i quan de temps el tindré obert, però no podia començar-lo d'altre manera. Si he de fer cas als meus pares, me'n hauré cansat en dos dies. A veure qui guanya!


pa de nous
Foto feta 21/07/2017

La recepta d'aquest pa de nous és molt fàcil de fer, i el resultat és molt bo! És aquell detall que sempre porto quan vaig de visita, o si vull regalar alguna cosa feta per mi... un pa de nous! Sé que quan bloc es faci gran, serà el logo del bloc.

Necessitem:


1 ou
200 gr de sucre
30gr de mantega
pa de nous350 gr de farina
Mig sobre de llevat Royal
200 ml de llet freda
1 pols de sal
1 raig d'oli d'oliva
1 raig de licor
100gr de nous
100gr de panses


Precalentar el forn a 180º


En un bol gran afegir l'ou, la mantega i el sucre i barrejar-ho tot, quan ja està anar afegint la farina i la llet, sense que quedin grumolls, el llevat, el pols de sal i el raig d'oli. Ha de quedar una massa flonja... i al final posem el licor, jo aquest cop hi he Cointreau...

Afegir les nous i les panses (que jo les tinc guardades en un pot amb rom) i posar en un motllo rectangular folrat amb paper de forn.

 Per que quedi obert de la part de dalt cal fer un tall a la part del damunt amb un ganivet d'un costat a l'altre. Uns grans de sèsam , i cap al forn. 


El deixem  45 minuts, passat el temps el punxem amb un bastonet, si surt net ja està, i si el bastonet no surt net, el tapem amb un paper i el deixem uns deu minuts més.
Si està cuit el podem deixar sobre una reixeta. Quan està fred el traiem del motlle i ja el podem tastar!


Aquest post avui dilluns 9/04/2018 surt publicat al Diari de Tarragona, gràcies Glòria Aznar per fer un recull dels blocaires de les comarques de Tarragona!

El sud també existeix!


1 comentari