Susi Díaz- Cooking the Chef!!! Galeta de pa amb Sardines en tempura!

Dia 5 d'octubre, tornem amb el Cooking the Chef, ara si ja puc dir que l'estiu  s'ha acabat i que tornem als nostres hàbits!!! Ben tornades noies!!!
Som-hi, aquest cop li ha tocat a la Susi Díaz, chef amb Estrella Michelin al seu restaurant La Finca a Elx!

Moltes vegades quan l'Abril i l'Aisha ens proposen un chef, no els conec i el repte és més emocionant. Aquest cop amb la Susi Díaz, com molt bé van dir és una cuinera mediàtica, la conec virtualment d'un parell de programes de televisió que em mirava, i la tenia per una sra una mica estirada i una mica estricte.

Ha estat veure les col.laboracions i presentacions que fa de les seves receptes que m'ha fet canviar la opinió que en tenia d'ella. És perfeccionista, i això m'ha agradat molt.

Volia fer arròs, però fer-me'l per mi sola, m'ha fet pal! Havia de triar una recepta que em vingués de gust menjar-me-la. He triat un pintxo:


GALETA DE PA AMB SARDINES EN TEMPURASardina en tempura


I he de dir que l'he versionat una mica, vaig apuntar els ingredients i a comprar, el primer de tot les sardines que fossin fresques i de Tarragona, la resta més o menys i els germinats... els que vaig trobar, tampoc vaig anar a la botiga que volia anar, és igual!

Arribo a casa, em miro el vídeo, i les sardines eren en llauna! Bé doncs jo ho faré amb sardines fresques!

Per a preparar aquest plat, es necessari fer diverses elaboracions, us les vaig explicant amb els ingredients que jo he fet servir:


GALETA DE PA


50 gr molla de pa blanc
5 gr de farina de blat
60 gr clares d'ou
sal i pebre

En un got de túrmix hi posem la molla de pa esmicolada, la farina de blat, les clares d'ou i una mica de sal i pebre, ho triturem bé. Queda una massa, com si fossin unes farinetes. Amb una espàtula ho escampem sobre un paper de forn. Amb la forma que volem que siguin les galetes.
Tenim el forn engegat a 130º i les hi deixem uns 10 minuts.

Quan les traiem del forn, amb un gabinet, el passem per sota i es desenganxen perfectament!
(la veritat és que jo tenia els meus dubtes que sortís)


Sardina en tempuraCEBA CARAMELITZADA


Aquí he fet la meva ceba caramel·litzada, jo quan en faig, en faig força i en faig conserva en pots petits (la d'avui és d''aquesta que tenia en conserva)

Ceba
Aigua
Oli

Jo no faig servir res més, una paella a foc suau, ceba tallada en juliana, un raig d'oli. Tapem la paella i anem remenant, de tant en tant afegim una mica d'aigua, pot estar perfectament 3 hores.


Sardina en tempuraMAIONESA D'ANXOVES


Oli de gira-sol
1 ou
sal
 (necessitem 65 gr de maionesa)
Anxoves (12)
2 gr de tàperes
2 gr de mostassa de Dijon

Tallem les  sardines i les tàperes ben petites. Fem la maionesa, separem la que necessitem, i barregem les anxoves, les tàperes i la mostassa de Dijon.
(jo vaig fer la maionesa amb tots els ingredients)
Posem dins d'un got mesurador.


Sardina en tempura
SARDINES EN TEMPURA


Sardines
Aigua freda
Farina de Tempura

Tot depèn de les sardines que vulguem fer, prepararem més o menys tempura.
Per fer una bona tempura, necessitem que la farina sigui de tempura i aigua ben freda. Desfem la farina amb l'aigua, no passa res si queden grumolls i  per assegurar-nos que està ben freda la barreja,  podem posar a sota un plat amb glaçons.

Netegem les sardines, les separem en dos lloms, i eixuguem.
Posarem un cassó amb oli al foc, i quan estigui ben calent, ja hi podem tirar les sardines passades per la tempura. I en un no res estan fetes. Traiem del foc i les posem sobre paper, per evitar excés d'oli.

I ja podem muntar el pinxo!


Sardina en tempuraNecessitem també uns tomàquets cirerols i els germinats!Sardina en tempura

La meva versió de la recepta de la Susi Díaz!

I per poder veure totes les altres receptes que heu fet vosaltres, podeu veure el resum aquí!


A veure demà quin xef ens preparen, no?

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada