Panellets de pinyons!

Tradicions! Sou de panellets? 

Sabíeu que al bloc no hi ha la recepta dels panellets???Doncs ara ja no ho podré dir, em faig gran! Recepta de la meva mare, que feia amb nosaltres quan érem petits! Jo he tingut un gran ajudant, el Pol, que segons ell, jo només he fet el perillós (vaja, posar-los al forn)

Només m'agraden els de pinyons, però es clar, el preu de 100 gr de pinyons d'aquí està pels núvols, per tant menys quantitat, i... per fer-ne de codonyat, d'ametlla, de coco, de xocolata, de cafè, de festucs i de tot el que es vulgui i més,  i que es quedin al damunt de la safata... opció: només pinyons!


PANELLETS DE PINYONS

Necessitem

200 gr de sucre
215 gr d'ametlles marcona
1 ou petit
Ratlladura de mitja llimona

Es pot comprar farina d'ametlla ja feta, o la podem fer a casa, com en el meu cas. Hem d'activar les ametlles, les tindrem 1 dia amb aigua, i un altre dia, esteses per que perdin la humitat. Llavors les triturem (poso 215 gr per que sempre se'n perden pel camí), després de triturades en tindrem 200gr

Sucre, la mateixa quantitat, 200gr, la barregem amb la farina d'ametlla i la triturem, depèn si us agrada trobar el sucre.

Un cop barrejat ho posem en un bol gran, afegim l'ou petit i la ratlladura de la llimona. I ja podem treballar-ho amb les mans. Fins que la massa es desenganxi  de les parets. Tapem amb paper film, i deixem reposar tota la nit a la nevera.

Passat el temps de repòs (es pot obviar, però és recomanable) fem un cilindre amb les mans. ha de quedar del mateix gruix tot el cilindre. Tallem de la mida d'un dit, serà un pes de 30 o 35 gr (depèn del dit) i n'han sortit 16 cilindres, que hem fet pilotes, rodones i perfectes.

PINYONS

100 gr de pinyons
1 ou petit batut
sucre

Encenem el forn a 250ºC

Hora d'enganxar els pinyons: enguany m'he mullat les mans amb aigua, he voltejat les boles sobre els pinyons. No els hi he posat hòstia, i els anem deixant sobre la safata que anirà al forn.

Batem l'ou amb un pèl de sucre i pintem els panellets

Posem la safata al forn a 250ºC durant 8 minuts (si baixem la temperatura una mica els tindrem uns 10 minuts)

No em vaig adonar que tenia l'aire encès, quasi se'm cremen.

Primera pregunta: Hi poseu patata, moniato, o res? A casa, la meva mare hi posa patata, la meva sogra hi posa moniato, i jo ni una cosa ni l'altre.

Segona pregunta: hi poseu les hòsties a sota? jo no però queden molt professionals.

Tercera pregunta: Millor manera d'enganxar els pinyons?? La millor manera és tenir-ne molts, llavors no es cansen de voltejar pel bany de pinyons, altre opció és afegir a l'ou batut els pinyons i llavors s'enganxen molt bé (però no és massa polit), la opció de mullar-se les mans amb aigua, és entretinguda i la que he fet servir jo, per mi, la millor.

Espero que en feu a casa!! Bon profit!

panellets de pinyons

panellets de pinyons

 

Bona castanyada a tots! 






 




 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada