Suflé de cervesa negra! CUINA-Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu!!!

Com cada any, a principis de Setembre sempre rebo la convocatòria que fa la revista CUINA al concurs que organitzen per a blocaires dins de la Festa del Porc i la Cervesa de la Fira Gastronòmica de Manlleu. Una cosa és que et convoquin, i l'altre que la teva recepta sigui seleccionada! 

No sempre hi he participat, però darrerament s'ha convertit en un punt de trobada de blocaires que aprecio molt, a veure si tinc sort i seleccionen la meva recepta! Guanyar algun any, seria la hòstia!

Enguany, la recepta s'ha de fer amb cervesa!

Per sort meva a Reus ja tornem a tenir una botiga de cerveses artesanes!!!! Es troba al C/ Sant Pere Apòstol nº1 de REUS i és diu LA BLACK DE REUS van obrir a principis de Juny i la veritat és que els hi desitjo el millor! El dia que vaig saber que havia de fer una recepta amb cervesa vaig anar directa cap allà.

Em vaig presentar, i li vaig explicar el què necessitava! Sé el que vull, però jo bec molt poca cervesa, et diré si m'agrada o no, i amb un glop en tinc prou. Mai he pogut beure'm una cervesa d'un glop, per que tenia set o feia molta calor o em venia molt de gust! El que si m'agrada és l'amor que hi posen els productors de cervesa artesana amb la seva tasca! 

En vaig comprar un parell, i amb la negra en vaig tenir prou! 
( Si l'altre que vaig comprar no desapareix, alguna altre en faré... o me la bec ;))

Una cervesa negra! Vaig triar la VIC ALE TSARISH DOUBLE IMPERIAL STOUT de Vic, us deixo la foto, és una cervesa negra amb cos, i que disposa d'una flaire intensa (deu ser per la varietat de llúpol), em va agradar la consistència que té.
La recepta n'és una de tradicional, que has de ser valent per fer-la, ja em coneixeu, s'ha de provar tot, i si no sortia bé tenia un pla B. Però no ha calgut!


SUFLÉ de CERVESA NEGRA AMB FORMATGE


300 ml de cervesa negra jo he triat aquesta


suflé de cervesa negra


90 gr de formatge gruyére
30 gr de mantega 
4 clares d'ou
30 gr de farina
sal

6 pots de suflé (coneguts com a "ramenquins" aquests no són massa grans)
Mantega i farina per a preparar els potets

En una paella gran hi posem la mantega, a foc baix, que es desfaci. Tirem la farina i no parem de remenar amb una llengua. Quan no queden grumolls i comença a bullir (que la farina es cogui) hi tirem la cervesa a temperatura ambient.  I no parem de remenar. Fins que agafi textura de beixamel.

Un cop feta, és moment de posar el formatge gruyére ratllat i remenar bé, amb la llengua i la temperatura farà desfer el formatge ( ho podem fer fora del foc). quan s´ha desfet la cobrim amb paper film (que toqui la beixamel) i així es refreda una mica.

Muntem les clares a punt de neu, amb un pols de sal, comencem a velocitat lenta i enseguida incrementem la velocitat.

Moment d'integrar les clares a la beixamel. Primer una mica, que es barregi bé, de baix cap a dalt, intentant que no baixin les clares i així mantindrem l'aire al màxim.

Preparem els "ramenquins", hi posem mantega, ben escampada. Per acabar hi posem una mica de farina i retirem l'excés. 

Tindrem el forn calent a 190º i els deixem uns 10 minuts.


suflé de cervesa negra


Com ja sabeu, el suflé te la seva trampa per a fotografiar... però encara va sortir prou bé!

Si ha estat seleccionada, ens veiem a Manlleu el dia 6, si ho sé abans ja us ho dic!

Que hi hagi molta sort per a tots els blocaires que presentin una recepta!!!


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada