Mona 2018 Cuinem a 6 mans!!

Ja hi tornem a ser! Cuinem a 6 mans amb la Glòria i l'Olga! Aquest cop ens ho hem posat fàcil: Fem MONES!!!

Per aquestes dates és tradició regalar una mona als fillols... la opció més fàcil és comprar-la feta però una altra opció és fer-la a casa, no és tan difícil!. Podem comprar la figura triada de xocolata o inclús fer-la tu mateix.

He buscat al bloc les mones que he fet i per sorpresa la meva: només hi ha aquestes: les mini-mones i la de figura de xocolata! He de dir que n'he fet moltes més, que no han esta publicades inclús vaig anar a un taller de mones i un de xocolata! No tinc perdó!

Prometo, l'any vinent fer la mona de gema cremada, i inclús m'atreviré a fer-ne una per intolerants a la lactosa i al gluten! De fet, després de donar un cop d'ull, potser tanco el bloc per reformes!

Comencem, avui us porto una Mona de mantega (és com una Sara, el meu pastís per excel·lència!)

Ingredients:

Tortada

4 ous
120 gr de sucre
120 gr de farina

Pre-escalfem el forn a 200º

Al robot de cuina afegim els 4 ous i el sucre. Comencem a velocitat baixa i l'anem pujant, ha de triplicar el seu volum. Després tamisarem la farina i l'afegirem amb una llengua i moviments circulars de dalt a baix, hem d'evitar que la barreja dels ous i el sucre baixi.
Ho posem dins dels motlles (amb oli i enfarinats), jo he fet servir 2 motlles de 12 cm i la resta l'he posat dins d'uns motlles petits (n'han sortit 4 més)

Si ho voleu podeu fer servir un motlle rodó de 22 o 24 cm.
Baixem la temperatura a 180º  i els posem dins del forn uns 20 minuts, passats els 20 minuts si clavem un bastonet i no surt net, ho deixem 5 minuts més.
Els deixem refredar sobre una reixeta.

Farcit

Melmelada de taronja amarga (feta per mi)

Crema de Mantega

175 gr de mantega pomada
60 gr de llet
60 gr de sucre glaç

L'he fet a mà, es pot fer amb robot també, però treballar la mantega amb el sucre i la llet, m'agrada, ha de quedar ben integrat. Queda una pasta, que quan es refreda queda perfecte ( jo me la menjaria a cullerades!)


Quan les tortades s'han refredat, les partim per la meitat. Dins hi posem melmelada, la recepta original és d'albercoc, però va  a gustos. Tapem. Cobrim totes les bases amb la crema de mantega, te una textura un ideal per treballar-la i quan es refreda, queda perfecte.


Per acabar tindrem ametlles laminades i a quadradets, que haurem torrat amb l'escalfor residual de fer les tortades. I les posarem pels laterals.
Per enganxar els pollets, he desfet xocolata blanca per posar-los a la base dels pollets.

Així m'han quedat:

mona de pasqua



Bona Pasqua a tots! La xocolata pel dilluns de Pasqua!



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada