Coc de farina d'espelta i garrofa

La primavera ja és aquí! Ha vingut amb fred, però sincerament, en tenim moltes ganes... els dies ja són més llargs, tenim més llum per cuinar i fer fotos i fer moltes altres coses. Passen els dies que no ens n'adonem i d'aquí a dos dies l'estiu entrarà per la porta gran. I les vacances! Enyorades vacances.

Tinc la sort, en aquests moments de no tenir cap intolerància alimentària (n'he patit diverses, però per sort van desaparèixer), però quan parles amb algú que en té, descobreixes un món. Sempre m'han atret tots aquests temes, ja us vaig explicar la meva fase de voler ser vegana.


En aquest procés vaig aprendre moltes coses, i vaig conèixer molts productes que desconeixia totalment. M'agradaria saber-ne més, i posar-ho més a la pràctica, doncs sé amb tota certesa, que ens va bé. I provant, acabes fent receptes que et sorprenen pel seu gust, i a sobre saludables.

 Avui us porto un coc en format plumcake amb farines d'espelta i de garrofa!!


Ingredients:

185 gr de farina d'espelta
185 gr de farina de garrofa
185 gr de panela
250 ml de llet d'avena
65 gr d'oli de gira-sol
1 sobre de llevat
1 polsim de sal
Llavors de rosella per a decorar


Primer de tot pre-escalfem el forn a 200º
Posem paper de forn dins el motlle, a mi em va millor per desemmotllar aquests tipus de motlle. Motlle rectangular de 22cm de llarg.

El procés és molt senzill, afegirem tots els ingredients líquids i els pols de sal, al bol de la Kitchen Aid, si no en tens no passa res, ho posem dins d'un bol força ample i alt, ho batem amb els globus (o amb les varetes elèctriques, procurant de no esquitxar!).

Canviem l'estri del globus, per el d'amassar, i anem afegint les farines tamisades i el sobre de llevat. 

Un cop està tot ben integrat, ho posem dins el motlle i escampem per sobre llavors de rosella. Obrim el forn i ho posem dins.


Baixem a 180º i el courem durant uns 45 minuts. Jo no hi poso ventilador, i el poso a un lleixa del mig del forn. Passats els 45 minuts, obrirem el forn i farem la prova del bastó, si surt net, està cuit, sinó el deixem 10 minuts més.

Quan el traiem del forn el deixem sobre una reixeta sense desemmotllar-lo, i quan és fred ja el pots desemmotllar.

Jo l'he servit amb maduixots i el resultat ha estat excel.lent.

coc de farina d'espelta i garrofa

Si us animeu a fer-lo, ja m'explicareu!!


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada