Dilluns de Pascua...la Mona!!

Dies de Setmana Santa, de tradicions i costums!

Potser són en dates com aquestes que te'n adones de la importància de les coses! Jo fa anys que no tinc padrins i fa molt de temps que no faig de padrina. I ara que tinc un fill, que no  te padrins, i que em demana una mona del Barça, potser li haurem de'explicar alguna cosa. El Pol te 4 anys i fins ara ha tingut mona, ma cunyada, la Mònica n'hi ha fet una de petitona cada any... i ell encantat!
Enguany que li dic que no li faci, el Pol me l'ha demanat. M'he sentit una mica mala mare, però per moments... després ho he reconduït... La mona la farem plegats el proper cap de setmana, aquest hem estat massa liats!

Però la mona de l'avi, ja l'hem fet!!! El meu pare és un llépol, i la meva àvia cada any li comprava una mona per a ell. Al forn del poble en venen unes de petites i feiem la broma de la mona!! I que ningú li toqués, que era seva!!! Al faltar l'àvia, li hem fet el Pol i jo! El Pol m'ha ajudat molt, sobretot amb la xocolata blanca i la xocolata negra i hem arribat a la conclusió que la negra li agrada molt més!!!

Començo per la figura. Vaig trobar el motlle a la botiga GADGETS de cuina de BCN en una de les escapades que vaig fer aquest principi d'any. Vaig comprar-lo pel Pol, però ell no n'ha fet ni cas!!

Necessitem el motlle
150 gr de xocolata blanca

Desfem al bany maria la xocolata blanca, amb molta cura que cap gota d'aigua toqui la xocolata. Un cop desfeta que estarà a uns 40º, n'aboquem 2/3 parts sobre el marbre de la cuina i quan arriba a 26º ho barregem amb la 1/3 part restant, l'objectiu és que estigui a 28º. Moment d'abocar dins el motlle!

Deixem refredar i el traiem del motlle!! Et voilà:




N'he fet dues de 18 cm.

Per la base, he fet la recepta de la planxa genovesa:

4 ous
125gr farina
125gr de sucre

Posem a la KA els ous sencers i el sucre, fins que tripliqui el seu volum. Traiem de la màquina i tamisem la farina de mica en mica i la barregem amb la llengua (moviments de dalt a baix, sense aixafar els ous i el sucre esponjats!!)
Preparem el motlle, mantega i farina, i posem la massa. N'omplirem dos de motlles (i encara en sobra una mica que podem fer éclairs)

Forn dalt i baix a 180º
Els hi posem 20/25 minuts.


Deixem refredar i desemmotllem. Com que no és massa gran, agafem un ganivet i la partim per la meitat. Farcim de melmelada. Evidentment casolana, i de taronja que crec que és la que més li escau a la xocolata del 70%.
Un cop farcida tornem a tancar la mona.



Preparem l'ametlla en granet, que courem al forn per que agafi color. (no l'he caramel·litzat ...massa dolç)

Per a la cobertura:

Xocolata del 70% 150 gr
Nata 250gr

Posem en un cassó la nata i la fem bullir. Quan bull, la traiem del foc i la posem sobre la xocolata, l'anem tirant de mica en mica fins haver desfet tota la xocolata.
La tirem sobre la mona.

Enganxem al lateral l'ametlla en granet torrada.


I posem la figura al damunt:


Bona Pascua a tothom!!!

I demà a treballar!!!

A veure si en breu us faig cinc cèntims de la Guiness!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada