Baked apples with beer ice cream! Cooking the chef! Claus Meyer

Ja hi tornem a ser! I com cada mes, gaudint amb el xef proposat per les noies del Cooking the Chef, i aquest mes molt especialment! Cuinar amb Claus Meyer!!

El primer que vaig fer va ser comprar-me el llibre "The Nordic Kitchen" l'havia vist quan fa poc muntàvem una taula nòrdica, (podeu veure aquí una de les receptes) i vaig estar fent una recerca de la cuina nòrdica, m'encanta l'estil, com viuen aquests nòrdics, tot el referent al moviment higgy que ara ja és el lagom... la cuina i el que no m'agrada tant és el temps, però podria acostumar-me!


M'ha costat una mica l'elecció de la recepta, doncs totes m'agradaven i al final m'he decantat per aquesta per la combinació, veient la foto que ell tenia penjada al llibre se'm feia la boca aigua!
Pomes al forn amb gelat de cervesa. L'inconvenient la cervesa que s'havia de fer servir...havia de ser una del tipus porter, no n'he trobat (havia de desplaçar-me per trobar-la i no entrava dins els meus plans) Per  tant i com sempre l'he versionat amb una Leffe Blonde, no és el tipus més adient, però la recepta ha quedat genial!!!

Som-hi doncs,necessitem:

2 estrelles d'anís
100 ml de cervesa porter ( jo, Leffe Blonde)
2 cullerades de sucre negre
1 llimona orgànica (el suc i la ratlladura)
2 cullerades d'oli
1 beina de vainilla, llavors i la pela
6 pomes del tipus Cox, jo he fet servir reinetes

Netegem les pomes i els hi traiem el cor. Les posem en una safata que pugui anar al forn.
En un morter triturem l'anís ( o si ho preferim el tallem amb un ganivet), hi anem tirant el sucre, el suc de la llimona i la seva ratlladura, l'oli i la cervesa. Traiem les llavors de la beina de vainilla i afegim la pela també.

Tirem el suc per sobre les pomes i les posem al forna a 150º durant 50 minuts una hora, i mentre es couen les anem regant amb el suc.

Per a fer el Gelat:

Necessitem:

500 ml de nata per muntar
150 gr de sucre
100 ml de porter (jo Leffe Blonde)
1 cullerada de cafè de vainilla cocentrada
5 rovells d'ous.

El dia abans de fer-lo posem el recipient de la geladora al congelador.
Agafem un cassó i tirem la nata i el sucre fins que es dissolgui, tirem la vainilla, la cervesa i seguim remenant. Anem afegint els rovells d'un a un sense parar de remenar, ho traurem del foc quan arribi a 85º.
Deixem refredar.
Quan és fred ja es pot posar dins la geladora, a velocitat baixa uns 15 o 20 minuts.

Podem muntar el plat amb la poma calenta, el gelat al costat i una mica de suc de la cocció de la poma per sobre.



Creieu-me que està rebó.

Si voleu veure les altres receptes que han fet del Claus Meyer, aquí les teniu!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada