Coca de Llardons...

Comença l'estiu, temps de revetlles i de coques!!!

Dilluns el Mini-Pol va començar l'escola bressol...això vol dir que aviat jo ja estaré immersa en les rutines...crec que la adaptació és pels pares pas pels petits, o almenys en el nostre cas!!! La qüestió és que havia d'estar moooolt ocupada per no trobar-lo a faltar...dilluns vem estar tres horetes plegats i vem marxar els 2 cap a casa, però dimarts ja el vaig deixar a les nou....fins a la una, eren les onze del matí i ja el volia anar a buscar!!!! Per sort la Berta, la meva cunyada, em va passar les receptes de les Coques de St.Joan i St.Pere per fer-les amb la Thermomix ...L'any passat ja em vaig iniciar (amb les mateixes receptes!!!) amb la de crema i la de fruita confitada i van ser un èxit...enguany n'he fet dues de les receptes...la de llardons i la coca tovada...I una tercera, però ja us explicaré d'on he tret la recepta!!!

Començo amb la de llardons, doncs és la més fàcil i no cal que fermenti...he de dir que a mi els llardons no m'agraden gens, i de les 2 coques que em van sortir...les vaig colocar...com que em van dir que estava tan bona...la vaig tastar...d'un tros que no hi havia quasi llardons...i, es pot menjar (com es nota que no m'agraden els llardons...)

Què passa si no tens Thermomix....no passa res, es pot fer amb un altre robot elèctric o bé amb les varetes elèctriques les d'amassar...Aquesta jo la vaig fer amb la TH.Necessitem (per a dues coques del tamany de la safata del forn)

200gr de llardons
100gr lllet
100gr aigua
200gr llard de porc
20gr de llevat de forner
1culleradeta de sal
200gr de pinyons
sucre per a decorar

Pre-escalfem el forn a 200º
Al got de la TH i posem els llardons i els triturem, era una bossa tancada i pesava 260gr, per que no em quedèssin els llardons per casa els vaig posar tots. Un cop triturats 10segons a velocitat 4 els reservem. Sense netejar el got posem la llet, l'aigua, llard de porc un minut a 37º (més o menys per que la meva TH te ja 10 anys i és la 21, el nou model el TH31 pots posar just 37º...ui semblo una venedora de TH!!!) a velocitat 2. Passat el temps, afegim el llevat de forner 10 segons a velocitat 3. Afegim la farina i la sal uns segons a velocitat 6, programem 1 minut a velocitat espiga (aquesta velocitat és la que amassa) i passat el temps afegim els llardons,  segons més a velocitat espiga.

JA tenim la massa llesta, queda molt enganxifosa, ens posem oli a les mans i la traiem del got. En fem 2 boles més o menys iguals i els estirem ben finetes. Per que no s'enganxin al corró posem farina a la superfície i untem d'oli el corró.

Posem els llardons, el sucre per damunt i vaporitzem amb anís.

Al forn 15  minuts, o si les volem una mica més torrades, uns minuts més.

Aquestes coques no han arribat a cap revetlla!!!

Una copeta de cava ben fresquet...i bona revetlla!!!!
Publica un comentari a l'entrada