Experiment de pà!

De fa un temps ençà un seguit de successos s'han anat creuant per la meva vida...coses que passen i que no comprens per que passen...però ja han passat...i el seguit de despropòsits que els va ocasionar mai es sabran...de cop i volta sembla que tot ha de canviar...doncs deixem que flueixin i que passin...

Passin i vegin, doncs he estrenat cuina, encara no he fet l'estrena oficial....però el forn primer s'havia de provar...
I no només cuina, també he estrenat dieta, que molt diferent a règim....però si més no...complicat...un nou repte! Som-hi doncs, la salut és el primer.
Aquestes costums diàries que de cop i volta s'han de canviar...doncs modifiquem-les provant de fer un pà menjívol per a mí (no puc menjar ni llevats, ni sucre...per tant no puc menjar pà). Em van dir que el pà jueu el podia menjar però googlejant receptes porta llevat i no puc!
Atreviment de pà:

300 gr de farina
200 ml d'aigua
25 gr de massa mare :50gr de farina, un pols de sal, aigua


Per fer la massa mare del pà: els 50 gr de farina es barregen amb una mica d'aigua i un pols de sal....s'ha de treballar força amb les mans, fins que quedi una massa elàstica, fer una bola i deixar-la reposar...un dia, dos, tres...fins a un mes!

Bé jo m'he esperat un dia, i som-hi..... escalfem una mica l'aigua. En un bol gran posar la metiat de la farina i la meitat de la massa mare, he anat afegint l'aigua i anant trebalant amb les mans...després he afegit la resta de farina i no he deixat de treballar la massa. Quan tota la farina estava incorporada a la massa, l'he desanganxat de les meves mans, i he posat un raig d'oli a les mans, havia de donar forma a aquella massa...Tenia el forn pre-escalfat a 50º en una safata d'anar al forn he posat el pà sense llevat junt amb un got de terrissa amb aigua, i han passat 30 minuts, passats els trenta, posem el forn a 225º i 30minuts més.





Evidentment no ha pujat...però ha quedat boníssim...el pà està llest i el forn funciona, ara ja puc fer l'estrena oficial!

4 comentaris

  1. Ets fantàstica, et prens el nou repte de no poder menjar llevat ni sucres, amb una bona voluntat impressionant, t'admirem! És admirable també que ja comencis a practicar noves receptes aptes per la teva dieta, ja ens aniràs explicant!!
    Ah, per cert, ja tenim ganes de veure fotos de la teva cuina nova!! Un petonet sense llevats ni gens de sucre!!!

    ResponElimina
  2. Ànims amb la nova dieta, segur que quan comencis veuràs que no és tan complicat. això sí, el pa a partir d'ara sempre a casa :)

    ResponElimina
  3. Marta; estava llegint la recepta i he llegit googlejant i m'ha sonat una mica a internet...
    Quina voluntat de fer aquesta dieta sense llevats ni sucres... ànims i endevant Marta¡¡. Josepb.

    ResponElimina
  4. Ostres Marta, molts ànims amb la nova dieta sense llevats ni sucre!!
    Imagino que el pa a partir d'ara... fet a casona, no?
    Petons!

    ResponElimina