Bacallà de Quaresma!! Cuinem a 6 mans!

Ja hi tornem a ser, cuinant a 6 mans amb la Glòria i l'Olga i jo!! 😏
El darrer van ser els baguels, i amb els bundts vam començar... i continuarem, eh noies?

Aquest cop les companyes m'ho han posat difícil doncs a casa meva no érem de tradicions culinàries, parlant amb ma mare em va dir que a casa es menjaven fesols amb espinacs, però el bacallà no era en lloc... potser per què no som catòlics practicants!!! jejeje

Evidentment ha estat una recepta fàcil doncs qui més qui menys l'ha fet. Jo he fet la meva versió i no tindrà res a envejar a les tradicionals... súper contenta de com ha quedat!

Necessitem:

Bacallà
Pèsols
Carxofes
Ous de guatlla
Tomàquet

Quan més bons siguin els productes, més bo sortirà el plat!

Vaig comprar bacallà salat, 500grs, així van quedar 2 talls per persona. El bacallà, vaig comprar-lo salat, el vaig tindre 5 dies amb aigua, per que s'hidrati i després dels cinc dies, li vaig canviar l'aigua 3 cops. Va quedar al punt de sal perfecte! És el darrer que us explicaré!!

Tomàquets madurs, també 500grs i així en va sobrar per a fer-ne macarrons sense carneta pel Pol. De com vaig elaborar la salsa de tomàquet vaig fer una mica d'experiment. Els vaig coure al forn a 180º uns 30 minuts. Passat el temps, vaig aprofitar per treure la pell i posar-los dins el got de la thermomix amb una mica d'oli, sal i sucre. I el vaig tornar a coure durant 30 minuts a temperatura 100º a velocitat 1. Quan va acabar, ho vaig triturar a velocitat 8. Ha quedat d'un color preciós i un gust... genial!

Pèsols 1kg amb peles, així en queden 500 grs i en tenim per dos dies! Mentre li treia les peles, els separava, els grans a un bol i els petits a un altre bol. En vaig fer 3 bosses tancades al buit, una de pèsols petits i dues de pèsols grans. Els vaig coure 15 minuts la bossa dels pèsols petits i 20 minuts els pèsols grans a 85º amb la ROCOOK.  Una de les bosses la vaig refredar i congelar, l'altre pel dia després i la dels petits pel plat de la recepta!!!
Ara bé, si els pèsols són bons necessiten menys temps, però mentre els hi treia les peles, vaig veure que m'havien donat gat per llebre (aquesta me l'apunto!!).

I la carxofa, escalfem un cassó amb oli, netegem la carxofa i la tallem ben fina. Quan l'oli està molt calent, l'afegim i quan te una mica de color, la traiem...queda cruixent.

Els ous de guatlla, en vaig posar 4, en un cassó hi posem  aigua i quan bulli (100º) els hi deixem 8 minuts.

Per fer el bacallà, el courem a baixa temperatura a 45º 15 minuts submergit en oli d'oliva. Amb la Rocook. Passat el temps, el traiem i que deixi anar una mica l'oli. Em declaro enamorada de la baixa temperatura!!!

I muntem el plat:

Un plat fondo, llit de tomàquet... abundant! Al damunt el bacallà, en un costat els pèsols i a l'altre els ous de guatlla, per sobre la carxofa fregida...i una mica de sal maldon...




Un plat senzill i ple de sabors... visca la Quaresma i aquest menjar de pobres (diuen els vells que el bacallà era menjar de pobres...però de fa un parell de segles, jo sempre l'he vist car!!!)




Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada