Beef and Guinness stew!!!

Estem a punt d'acabar el mes d'abril i sembla que ha tornat l'hivern!!

Em serveix per fer portar-vos aquesta recepta, doncs em recorda el primer cap de setmana de febrer... on éreu? Nosaltres érem a Dubín. Un cap de setmana llarg perduts per allà, amb pluja i fred, però res ho va fastiguejar!! No us passa que quan estàs de vacances, tot s'ho val? Aquest viatge de principi d'any és un hàbit que l'Albert i jo tenim des de fa anys, cap de setmana a una ciutat europea!! Cada any el programem durant l'any i el gaudim moltíssim, al principi i anàvem sols, després s'hi va afegir la germana de l'Albert, i poc després la Vane... ens ho passem genial!!!

Mentre ja pensem el proper... us deixo aquesta recepta!

De la visita obligada a la fàbrica de la Guinness, vaig sortir d'allà amb totes les postals on explicaven les seves receptes, vaig dir que les faria totes, començo per la primera, i mai no has de marxar de Dublín sense haver tastat un estofat de vedella i si pot ser a la Guinness millor.

Com sabeu jo no sóc massa de carn, però quan he de comprar-ne sé on anar. Al mercat de Reus hi ha la Mati, una parada que ven carn, i la veritat és que tot i no ser carnívora fa realment goig. (allà compro les meves hamburgueses de filet... una delícia!)
La vaig anar a veure i li vaig dir que volia fer un estofat. Em va vendre llata, i me la va tallar a bocins. La va encertar!!!

Vaig seguir la recepta per a 4 persones:

200ml GUINNESS Foreign Extra Stout (de llauna)
400 gr de carn de vedella, llata en aquest cas, tallat a trossos
1 ceba mitjana (jo la vaig posar gran!)
2 pastanagues
1 xirivia gran
1 litre de caldo de carn suau
Herbes de primavera: farigola i romaní

per acompanyar, recomanen puré de patates, nosaltres preferim un bon pa!

I fem l'estofat.
Dins la cassola de Le Creusset, sofregim la carn, . afegim totes les verdures tallades i ho coem fins que les verdures estiguin tendres. En aquest moment, hi posem la cervesa i deixem que redueixi a la meitat. Hi afegim el caldo calent, la farigola i el romaní. I ho deixem coure una hora i mitja.
Parem el foc. I si el deixem reposar un dia, molt millor.

I servim. Es desfeia a la boca...

 Us atreviu amb quin maridatge la vam menjar? jejeje

Els plats els vaig comprar a Reus a @kmon_home

Tothom sap que és una Guinness, no??




Dublín una ciutat per perdre't un cap de setmana!!!

Bon profit


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada