Rúdolfs per acomiadar el 2016!!


En unes horetes el 2016 s'haurà acabat!!!

No volia acabar-lo sense penjar aquestes galetes Rúdolfs... Com m'he tornat!!!

La veritat que corri un petit, que ja no és tant petit per casa, fa que estiguis més obert a totes les tradicions, no només les teves! 

Varem tenir la sort de visitar els mercats de Nadal d'Alsàcia i allà està tot ple de Pares Noels, Rúdolfs, rens...i neu....Costums que aquí no tenim però que no deixen de ser molt boniques!!!

D'allà va venir una bossa d'espècies... amb el que ells fan el Pa d'espècies i que recorda el gust de l'speculoos! Amb aquestes espècies he fet les galetes de mantega!

Per regalar i he de dir que èxit assegurat!!!

Per a fer unes 70 galetes, tot depèn de la mida del tallador de galetes!!!

Necessitem:

250gr mantega
200 gr de sucre llustre
1 ou gran 
550 grs de farina 
3 cullerades d'espècies (canella,gingebre, girofle (???), cardamom i anís)

Al robot de cuina posem l'aparell del globus i barregem la mantega pomada i el sucre llustre, us recomano que feu servir una bona mantega (tipus CADI). Quan està ben barrejat, canviem el ganxo per el de les galetes, i afegim l'ou gran XXL batut. I la farina tamisada amb les espècies, fins que queda una massa homogènia. 

La reservem a la nevera unes 3 hores. 
Traiem i amb el corró l'allisem, ha de quedar d'un gruix d'uns 3 mm. Agafem el tallador de galetes triat i tallem i anem col·locant sobre paper vegetal i sobre la sfata d'anar al forn.

El forn l'haurem pre-escalfat a 200ºc que baixarem quan posem les galetes dins. Enfornem les galetes uns 7 minuts a 180º.

Un cop les tenim sobre el paper vegetal, vaig intentar el tema de la glaça, la veritat per que em feia il·lusió que tinguessin una mica de color.

Per a la glaça:

100 gr de sucre llustre
1 clara d'ou
colorants

Ho posem amb el globus dins el robot i ho muntem fins que quedi la textura a punt de neu. ho posem en diferents bols i afegim els colorants que necessitem, vermell, verd i lila...
Omplim una xeringa de cada color i fem els motius que necessitem. La tècnica de la glaça l'he de millorar, però van quedar divertits!






En bosses de cel·lofana posem les diferents galetes, les tanquem i les regalem... amb tot l'amor que les hem fet!!!!

Desitjar un molt bon any 2017 amb un munt de bons propòsits!

Jo ja he deixat de fumar, fa dies, molts dies!! Hauré de buscar-me un nou propòsit per aquest any nou!!! Amb un objectiu fix.....SER FELIÇ!!!!

Us estimo!!!
Petons


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada