Crema de peix de roca al safrà!!! Hermanos Torres al Cooking the chef!

Ja tornem a ser dia 5! Repte de Cooking the chef sobre la taula, aquest mes los hermanos Torres.
Primer de tot disculpar-me per no participar al repte de Novembre! Em vaig emocionar quan ho vaig veure, però després mirant receptes em vaig atabalar... I al final vaig decidir no participar, ara dir-vos que ja tinc triades un parell de receptes per la repesca, i a l'estiu... ja les faré!

Quan vaig veure los Hermanos Torres, no en va ni fred ni calor... però mirant receptes, vaig veure que són molt assequibles tot i que a vegades les receptes no estan massa ben explicades... com que segueixo estan liada ( i encara ho estaré més) va ser una tria per producte... gallineta... peix de roca, ràpid al mercat a veure si en trobàvem, res de res... però si una escórpora de 800gr cap a casa... i cm ens agrada el  peix de roca. La peixatera amablement ens va separar els filets de l'espina i el cap.

A punt de fer una crema de peix vermell al safrà.

Necessitem per a 2 persones:
Mise en place



2 Gallinetes (o en el meu cas una escórpora de 800grs)
1 porro
1 pastanaga
2 fulls de llorer
5 alls tendres
2 tomàquets
Sal i sucre
200 grs de fesols
10 branquetes de safrà
Pebre de sishuan
2 cebes tendres
Oli d'oliva
uns quants espàrrecs verds

He versionat una mica la recepta, i n'estic molt contenta del resultat. Ells en lloc de pebre de Sishuan han posat pebre rosa, de fesols jo n'he posat uns quants més que la recepta original (100 gr) però en el nostre cas va ser plat únic. I ells han posat vinagre blanc, que jo he omès.

Començarem per fer el brou, en una cassola gran posem un raig d'oli, la part verda del porro, les dos cebes tendres, la pastanaga, els fulls de llorer, i ho sofregim una micona a foc lent, passats uns deu minuts hi afegim el cap i l'espina de l'escórpora ho deixem cinc minuts, posem aigua fins a cobrir-ho i el pebre de shishuan. Quan comenci a bullir ho deixem un quart d'hora. Passat el temps parem el foc.

En un cullerot posem el safrà i li passem una mica de foc per sota per torrar-lo. Reservem amb una mica de caldo d'escórpora (res, un ditet).

En una altra cassola, posem la part blanca del porro i 3 alls tendres, ho sofregim, quan ja esta afegim els dos tomàquets tallats a bocins petits un pols de sal, un pols de sucre i deixem que es coguin, quinze minuts, foc baix. Afegim una mica de caldo d'escórpora si veiem que li falta suc. quan el porro i el tomàquet està fet. Posem els fesols, el safrà amb el suc, i tres cullerots de caldo d'escórpora.

Per altra banda, tallarem els filets d'escórpora (repassant que no hi hagi cap espina).
En una paella sofregim la part blanca dels dos alls tendres, i els espàrrecs verds. Reservem.
Posem a la mateixa paella una mica d'oli (ells hi posen mantega) i sofregim els talls d'escórpora.

Servim amb la crema d'escórpora, fesols i safrà i a sobre posem els talls d'escórpora, les puntes d'espàrrecs i alls tendres.

Crema d'escórpora i fesols ala safrà!


A menjar

És una recepta de Festa, ara que s'apropen festes, la podem fer perfectament!

Bon profit

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada