Gelat d'Oli d'Oliva Verge Extra, De Finca Oleum Flumen

Desconec l'ús de la geladera, perquè no en tinc, però no per això he de deixar de fer gelats... i la veritat és que surt. Cal paciència i que no faci molta calor!!!

Fa temps va caure a les meves mans un llibre sobre els gelats, intentant mirar l'edició del mateix va ser inútil, era de quan la meva àvia era jove, estem parlant de fa 90 anys... el llibre té les fulles grogues i fa aquella olor de ranci, sense fotografies i de dubtós resultat... édiu Biblioteca Ama de Casa: Los helados de G.Bernard De Ferrer... m'imagino l'època..., dones sotmeses a les seves tasques familiars. Per moments imagino aquella copa cava de les d'abans de base gran... que feien aquelles torres de cava espectaculars i que era imbevible el seu contingut (per cert, cava Semisec..jejeje)

De la lectura del mateix no n'he tret massa cosa. I per fer aquest gelat per moments vaig estar a punt de comprar un altre estri innecessari, que també me'l ppodrien haver deixat, però no el vaig demanar... la geladera!!!

La recepta és un repte personal, com podem fer d'un bon oli el producte principal d'un bon plat... la culpa té un nom, i un producte. 

Un nom: En Martí Teres. Crec que no cal dir massa cosa més si no el coneixeu (us convido a què ho feu) podeu mirar per aquí.

Un producte: Oli d'Oliva Extra Verge de Finca del Mas Mariet, Oleum Flumen

Mai hauria pensat de fer un gelat d'oli, i la veritat és que va ser per fer una prova. Per afegir una textura de gelat damunt d'una amanida... tot arribarà! Primer ho havia de tastar!

Podria haver fet servir llet fresca, crema fresca, ous ... Però vaig seguir fidel a la llet IDEAL el pot de 400 grs

Agafem les bosses per a fer glaçons, en surten 2 bosses, i depèn de les mides en podem fer servir una o dues. Jo les vaig fer servir en dies diferents, per tant mesures per a 200 grs.

Els glaçons, que els posem a la trituradora (jo ho faig al thermomix, però a una picadora de carn també serveix) Junt amb 50 gr. de sucre glaç, i 50 ml d'oli d'oliva verge de Finca d'Oleum Flumen. Ho triturem de 5 segons en 5 segons, 2 o 3 vegades, un cop fet posem en un bol i al congelador. al cap d'un quart d'hora ja el podem servir...

No estic massa orgullosa de la foto.

Servim en un got ample, amb sal fumada pel damunt (que no és veu!!!)

El resultat...subtil!!!








Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada