Per Quaresma...Cigrons!!!


Cigrons, només en menjo amb el caldo...
Però, de petits recordo que els menjàvem fregidets d'acompanyament del tall, i, com no, amb els "potajes de cigrons o de llenties" de l'escola (els odiava!!!). Ara ja més grandeta podria dir que menjo més de tot: ja sigui pel blog o per la curiositat... en definitiva per cuinar quelcom que habitualment no menjo.

Comprar uns bons cigrons i posar-los en remull 12 hores. Passat el temps, posem aigua calenta en una olla exprés i després els cigrons i una mica de sal. Tapem l'olla, i els coem. Quan de temps, depèn de l'olla, si és de les ràpides uns deu minuts, si és de les normals una mitja hora.

En una cassola sofregim ceba i tomàquet (hi posem sal i sucre), a mitja cocció un raig de vi blanc. Quan està llest hi tirem els cigrons, haurem bullit 3 ous, 1 per decorar i els altres dos els posem dins la cassola trossejats. Ho barregem tot i si cal hi afegim una mica d'aigua de bullir els cigrons, al darrer moment la picada feta amb un grapat d'avellanes i un grapat d'ametlles. Decorem amb l'ou ratllat i llest.

Una altra manera de menjar cigrons!!!






Un plat ideal per a la Quaresma.

6 comentaris

  1. Jo tampoc hi penso massa. amb els llegums!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Que bé! M'encanta trobar receptes de cigrons perquè sempre en trobo de noves! Em quedo investigant per aquí! ;) Felicitats pel blog!

    ResponElimina
  3. quina plat tan bo!!! m'encanten els cigrons! petons

    ResponElimina
  4. Una recepta boníssima, Marta. M'encanten els cigrons.

    ResponElimina
  5. Els cigrons m’agraden molt, tot i que no en faig gaires vegades, aquesta es un altre molt bona manera de preparar-los, i ben bons
    Petons

    ResponElimina
  6. Jo faria el que fós pels llegums. A casa en som grans consumidors. Aquests tenen una pinta fabulosa.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina