Orxata de xufla!!!!

Tot passejant, vem entrar al TRENCANOUS al C/ Major de Reus, necessitàvem fruits secs...i damunt del mostrador tenien la recepta de l'Orxata de Xufla...cap a casa, junt amb 250grs de xufles!!! La recepta és molt senzilla i el resultat...fresquet i bo!!!


Necessitem

250grs de xufles
1l d'aigua bona
100grs de sucre
1/2 branca de canyella

Rentem bé les xufles, i les posem en remull d'un dia per l'altre. Jo he fet servir la Themomix, però és pot fer en un altre robot de cuina, o amb el turmix. Triturem primer el sucre, i després afegim les xufles i la canyella, recomano posar-ne poca de canyella, però és clar tot depèn dels gustos! Ho triturem tot plegat, afegim la meitat de l'aigua, triturem i deprès l'altre meitat i tornem a triturar. LLest per a colar, primer ho passem per un colador fi, i després per un altre encara més fi. Ho posem a la nevera i llest per beure!!!
La veritat és que pots fer-la al teu gust, si la trobes massa dolça, menys sucre, sinó t'agrada la canyella no en poses i llestos...i en definitiva és aigua, xufla i sucre!!!

7 comentaris

  1. Bona, bona, i amb la TMX gens de feina!!!

    Tot bé?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. SI que es facil si, fer orxata!! pero esta tant bona que te l'acabes amb una glopada!! jajaj petons

    ResponElimina
  3. Felicitats pel teu post sobre la l'orxata de xufa.
    Si em permets unes consideracions: les xufes que has emprat són de procedència africana. Per a fer orxata, et recomane que compres Xufa de València L'orxata elaborada amb xufa forana no té res a veure amb l'elaborada, quant a qualitat i sabor, amb les nostres xufes.
    També, cal tindre molt de compte amb la canella, perquè no emmascare el sabor de la xufa.
    Salutacions des de València

    ResponElimina
  4. Té molt bona pinta, Marta. Jo ho vaig provar una vegada, això de fer l'orxata a casa, però la veritat és que vaig trobar que el procés és difícil i no m'acabava de quedar prou gustosa... com que no queda bé, des d'aleshores la compro. :-( Petonet!

    ResponElimina
  5. Les xufles que vaig comprar eren de la casa FRIT RAVICH, la Sra de la botiga em va confesar que eren de València, però al mirar la bossa on anven envasades no vem saber veure la procedència de les xufles. Des de llavors les estic buscant per Reus i sense èxit!!!
    Espero que hem pogue ajudar i em dieu on les puc comprar!!!
    Moltes gràcies pel vostre comentari,
    Salutacions

    ResponElimina
  6. Marta, només si l’envàs de xufa porta el segell de la denominació d’origen, tens la garantia que són de procedència valenciana. Són fàcils de distingir de les xufes de fora:
    - Les africanes són de grandària molt igualada i quasi sempre solen ser redones (com a cigrons). Solen estar molt més seques que les valencianes.

    - Les valencianes solen de forma i grandària desigual i molt saboroses preses en sec i de color més fosc que les africanes. http://bit.ly/mcljwe.

    El més fàcil per poder comprar-les és via internet:
    Lahorchateria.com:
    http://www.lahorchateria.com/art.php?cod_cat=000004&nivel=03&func=list
    Orxata Gourmet
    http://www.orxatagourmet.com/orxata-ecologica/64-saquito-de-chufa-do-valencia.html y
    http://www.orxatagourmet.com/orxata-ecologica/25-saquito-de-chufas-eco-250gr.html
    També es comercialitza en envasos de 250 g en El Corte Inglés
    Per a les persones que viuen prop de València, poden adquir-la directament de les empreses que comercialitzen Xufa de València (magatzems: http://bit.ly/HGYzMv que poden vendre't també xufa en xicotetes quantitats.
    Moltes gràcies pel teu interés.
    Salutacions des d'Alboraia (L'Horta Nord)

    ResponElimina
  7. He arribat a aquest bloc de pura xiripa, buscant referències de la xufa. He trobat molt útils els comentaris i enllaços del Consell Regulador, però el que no m'ha quedat clar és l'època de collita i, en conseqüència, la millor per a comprar el producte nou.
    Penso fer una visita a València per seguir de prop el conreu i, si pot ser, la collita per endur-me'n un bon sac cap a casa.
    Quan ma filla era petita li'n preparàvem uns bon biberons (sense sucre ni res) i se'ls bevia de molt bon grat.
    Salut a tothom.

    ResponElimina