Roast beef...

A mi no m'agrada la carn, no sé comprar carn...l'únic que compro és filet, i ja sé on anar-lo a buscar...de fet si hagués volgut la peça per a fer aquest post, hagués anat al mateix lloc, i estic segura que també l'encertaria!!!
Però, la mare té una carnisseria de confiança al Centre Comercial Numància la parada de la Susanna, que també em coneix, i quan li diu és per la Marta...tria la millor peça...gràcies Susanna!

Aquest cop va ser una mitjana de bou, d'uns 800grs...va arribar envasada al buit a casa meva...un cop oberta, la vaig posar a macerar...amb pebre negre, pebre vermell, pebre de colors i pebre de Jamaica, un brot de romaní, 3 fulles de llorer, sal i oli.
Vaig fer servir oli del primer raig d'Alforja que vaig comprar a la Fira de l'Oli Nou de Reus, un dels que més ens va agradar!!!!Va estar macerant-se dos dies i mig, cada dia li donava el tomb. El dia que la vaig coure, a primera hora del matí la vaig treure de la nevera, va ser dimarts i després d'anar a caçar rovellons, més o menys la vaig lligar i a coure.

La treiem de l'oli i la posem en una plàtera per anar al forn. Escalfem el forn a 250º i posem la part amb més greix a la banda de baix, la coem durant 25 minuts i després la girem i la deixem 20 minuts més, quan portava 15 minuts, jo ja la vaig treure, li vaig clavar el termòmetre i ja estava a 65º...l'ideal és que estigui a 60º. La vaig donar per feta.La vaig deixar reposar amb un paper vegetal al damunt sobre la fusta on l'havia de tallar uns cinc minuts...tallar i servir amb una mica de mostassa Maille à l'Ancienne, i quatre rovellons vinosos fregidets...Feta per fora, cruosa per dins sense sagnar...i tendre, molt tendre!!!Per recuperar forces!!!!
Publica un comentari a l'entrada