Picantó amb atzeroles...

L'agost s'acaba i a mi se m'acumula la feina...un munt de coses per a fer i entre elles el blog!!! Poc a poc s'anirà penjant tot!!!
Aquest post fa referència a un super regal que vaig rebre pel meu Sant...una cassola de Le Cruset...no me l'esperava!!!! Em va fer molta il.lusió, però a la botiga on va ser comprada només teníen la mida de 18cm... i era una mica justa!!! La vam anar a canviar per una de 26cm, i és clar, període de vacances....ha trigat una mica en arribar! Però finalment ja és a casa... i mooolt contenta!

La primera idea va ser la de farcir un pollastre i fer-lo a le cruset...però com sempre, la idea va acabar ser un picantó, això si farcit!!!!
Va ser bastant sencill trobar un picantó, i el farcit...volia alguna fruita, i el meu proveïdor de fruites i verdures, en Pere...em va proporcionar el farcit...atzeroles!
Jo no n'havia vist mai, ni tan sols tastat fins aquell dia...són unes pomes petites que tenen molta vitamina C, i amb un gust àcid i dolç...buscant per internet vaig trobar aquesta entrada força interessant!!! I aquí en teniu la foto(el tamany...com una canica de les grosses!)Per fer el plat necessitem:
Un picantó
Atzeroles
1 llimona
2 o 3 cebes de Menorca
3 grans d'all
Pols de trompetes de la mort
Cervesa
Sal i pebre

Primer passem per aigua el picantó, el netegem ben net, i el farcim de trossos de llimona i atzeroles, el lliguem amb uns escuradents per que no s'escapi res, i el sal-pebrem.
Posem un raig d'oli a la cassola, la ceba tallada i els grans d'all, i ho deixem fins que s'estovi la ceba, llavors tindrem el forn encés, hi posem el picantó, la pols de trompeta de la mort i mitja cervesa, ho deixarem al forn 45 minuts, la primera mitja hora a uan temperatura elevada, i després ho baixem (210º a 150º).Depén del tamany del picantó, tardarà més o menys...

A mitja cocció:Em va fer por que quedés eixut i vaig afegir més cervesa a mitja cocció, potser no ho hauria d'haver fet...ja ho sé pel proper cop!
El resultat, aquest, entre les atzeroles, la llimona i la pols de trompetes de la mort...va quedar un picantó diferent, sens dubte!!!Per acompanyar-lo, una botella de PRADO ENEA Gran Reserva de l'any 2004, un vi de la Rioja que no li cal massa presentació...qualsevol plat és bo amb aquest vi!

Moltes gràcies Albert per aquest gran regal...

4 comentaris

 1. Oooooh, felicitats!! Quin super regal!! Jo només tinc una cocotte Le Creuset, però no puc coure al foc, només al forn! Una gran recepta per aquesta gran cassola!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 2. Quan he vist la foto m'he pensat que eren peretes!!!
  Un bon regal, un super regal!!
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 3. Quin regal més xuluu!! a mi també m'agrada que em regalin estris de cuina!! quina pinta fa aquest picantó....ha de ser una delícia!! petons i benvinguda

  ResponElimina
 4. A mi també em semblen més aviat peres que pomes. Ara que si son peres, galgos o podencos tampoc importa gaire, oi? :DD

  Boníssima recepta.

  ResponElimina