Bacallà ajoarriero a la Riojana

De la visita a la Rioja ens vem emportar moltes coses, principalment vins, però altri va caure al nostre cabàs...pel títol del plat podríeu pensar en el típic embutit, però a mi, personalment, no m'agrada massa, un tallet bé, però massa em cansa...Estant allà vaig tastar el bacallà a la riojana, fet amb xoriço...i al principi em va agradar, el bacallà tenia un gustet molt bo, però a la tercera mossegada em semblava que estigués menjant xoriço amb textura de bacallà, em va cansar, malgrat tot, he de dir que l'Albert es va acabar el plat i li va encantar!!!

Al que anava, de xoriço no en vem portar però els "Pimientos atòmicos" ens van fer comprar uns pebrots Alegria, tot i que tampoc sóc massa del picant...alguna cosa en faria!!!
A Haro, al bar "Esquina" els vem tastar, la cambrera del bar ens va estar explicant la seva primera experiència amb aquests pebrots, i la curiositat ens va matar, no podia ser tant com deia, i realment si ho era!!! Eren uns pebrots alegria farcits, i rebossats, el farcit boníssim, però també era picant ...en definitva un "pimiento atómico"..



Bacallà al ajoarriero que el podeu veure aquí, i com sempre versionant...no hi vaig posar patates, i més pèsols!!!! I dels pebrots del piquillo (6 o 7) en vaig substituir un per MIG pimiento Alegria, aquets pebrots són iguals que els del piquillo, amb la diferència que són picants i un pèl més petits. (Vaja, com els del Padrón, però tots picants...i quan dic picants, creieu-me, molt picants...sensació de treure foc per la boca!)



Aquest bacallà amb un punt coent, estava per llepar-se els dits!!!

1 comentari

  1. Marta; Una versio d,aquest bacalla molt ben aportada.
    El bacalla sempre he sentit que li va be un punt de salat, ara de picant...
    Que vaig de gust Marta.

    ResponElimina