Mar i muntanya...de sempre!!!

Faig aquest plat amb molta estima, doncs la recepta és de la Trini. La Trini és una Sra de Reus que m'estimo molt, i ella a mí també...ara feia molt temps que no la veia, i aquestes vacances del mes de Juliol he aprofitat per fer-li una visita...com sempre, el temps passa volant quan estàs amb ella, i vaig aprofitar per preguntar-li com feia les sepies amb mandonguilles, un plat que ella m'havia cuinat, i que jo no coneixia pas, a casa no el cuinaven i a ella li surt tan bé... jo estava segura que a mi no em sortiria com a ella, però com que no em fa por res...endavant!!!

Fer aquesta recepta ha estat un repte personal, doncs el record que en tinc del plat és tan bo, que no volia decepcionar-lo!!! La veritat és que vaig triomfar, i és que la recepta és per enmarcar-la!!!( jo...l'enmarco al blog...doncs les bones coses s'han de compartir!!!)

És entretingut de fer, però el resultat s'ho val!

Comencem doncs?

Primer fer les mandonguilles:

200grs de carn de porc i 200grs de carn de vedella, jo tinc la sort que la botiga on compro el porc, també té carn de vedella per a fer les hamburgueses que ella ven, em va preparar la carn amb dos trossos i els va triturar dos cops com li vaig demanar, batem un ou amb un pols de sal, hi afegim el pa ratllat i ho barregem tot plegat, després fem les mandonguilles amb les mans i les passem per farina. Les reservem.

Disgustem la sèpia, ostres i com ho faig aixó, posem la sèpia sencera junt amb una cabeça d'alls, i un got generós de vi blanc dins l'olla exprés i la tapem durant un quart d'hora, si quan l'obrim encara està dura, la tapem cinc minuts més (tot dependrà del tamany també....la meva feia 1,7oo gr...i va estar 20 minuts), després la deixem refredar i li treiem la pell i la tallem en daus petits. La reservem junt amb el suc que ha deixat anar (més el vi!).

Ara, agafem una cassola gran, hi posem oli i sofregim una llesca de pa i dos grans d'all. Ho posarem al morter, junt amb la carn d'un parell de nyores (primer estovades amb aigua i després treiem la carn amb una cullera). I ho triturem tot al morter.

En el mateix oli i passem les mangonguilles, no massa estona i les retirem. Tindrem un parell de cebes tallades ben fines i les posem amb l'oli, a foc lent fins que agafin color, quan estant al punt que volem, ho passem pel turmix junt amb unes atmetlles torrades. I ho tornem a la cassola junt amb la sèpia, el suc que han deixat anar, les mandonguilles, una mica de sal i pebre negre, un got de vi blanc i la picada del morter. Tapem la cassola i en 15 minuts, a foc mitjà, estarà llest.

Ja el podem servir i menjar:La veritat, és que boníssim, i la que va sobrar per l'endemà...jo diria que encara més bona!!!!

M'encantaria posar-vos l'olor que desprenia, però encara no ho han inventat!!!

Bon profit, i moltes gràcies Trini per compartir la recepta amb mi!!!! Mil ptns

4 comentaris

 1. Els plats de mar i muntanya son els millors, com la mescla de salat i dolç!! simplement m'entusiasma la mescla!! petons

  ResponElimina
 2. Aquests plats de tota la vida si es fan bé són un èxit assegurat i pel que veig la Sra Trini és una font de receptes d'aquelles que no s'haurien de perdre, oi? :)
  Petons!

  ResponElimina
 3. A mi també m'agrada molt 'estofar' la sepia amb mandonguilles o fins i tot amb unes simples patates. Bé, amb mandonguilles millor, es clar hehehe

  ResponElimina
 4. Marta; Com molt bé dius, com sempre... boníssim plat aquest.
  Salutacions Marta¡¡ :-D

  ResponElimina