Paella de Corpus...

Immersos en revetlles, dijous al vespre revetlla de Sant Joan i el proper dimarts al vespre la de Sant Pere...diumenge tocava dinar de Festa major...i el més curiòs, la meva primera paella al blog!

Dissabte després d'una tarda de platja a Cambrils, la visita al carrer de les peixetaries és una obligació...proveïts de peix cap a casa... per cert com estava Cambrils...atapaït de gent!!!!

Necessitem

Arròs
Musclos
Cloïses
Gambes
Vieires
Mitja ceba
Mig pebrot vermell
1 tomàquet
Brou de peix (que tenia al congelador)

Obrim els musclos al vapor amb un raig de vi i els reservem.
En una cassola hi posem oli i saltem les gambes i les reservem, marquem les vieires i les reservem, i obrim les cloïses i les reservem. En el mateix oli sofregim la ceba passada pel turmix, el pebrot tallat petit i el tomàquet (també passat pel turmix). Foc lent i tapat...anant remenant de mica en mica...mentre descongelarem el brou, colem el líquid que han deixat anar els musclos i l'afegim al brou.
Quan el sofregit està llest, hi afegim l'arròs i el cobrim de brou (que ja estarà calent), un cop passats deu minuts afegim les cloïses, musclos, gambes, les vieires i una cullerada més de brou. Vuit minuts més i parar el foc.

He deixat reposar la paella uns minuts i a menjar!!!



Ha sortit un arròs per llepar-se els dits!
L'hem regat amb el Saó Blanc 2006, un 100% macabeu que vem comprar després de fer el tast a l'Orangette

7 comentaris

  1. Una paella de luxe per celebrar tantes festes!!Demà el Xavi baixa a Reus a viure una mica la festa, jo m'he de quedar aquí perquè treballo... espero que m'ho expliqueu bé, eh?
    A gaudir de la FESTA!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quina pinta aquesta paella!! és que les festes majors s'ho valen, no?? petonets i a disfrutar!!!

    ResponElimina
  3. Ja fa massa mesos que no cuino una paella... :(

    M'has fet venir mooooltes ganes :)

    ResponElimina
  4. Ara mateix hi posaria cullerada a aquest plat d’arròs te molt bona pinta
    Petons

    ResponElimina
  5. No es podia esperar una cosa millor venint de tu, del peixet de Cambrils i per celebrar la festassa que tenim per REUS!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Marta, quina bona pinta aquesta paella!! I amb el peix acabat de pescar, un luxe! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Fa una pinta deliciosa aquesta paella, tot i que per a segons quins "valencians puristes" els semblaria una heretgia l'ús d'un element tan gustós com la ceba. A mi m'agrada fer la paella "a la meua", tot passant dels censors de les essències culinàries. Algun dia et contaré alguna anècdota d'aquells "saberuts de les paelles". Ai que patirem!!! Besades

    ResponElimina